Outsourcing: a Navigator ismételhet

A Wallis Csoportból indult, illetve az EuroWeb Internetszolgáltató után a ma már két, Cipruson bejegyzett cég tulajdonát képező Navigator Informatika Zrt. jelentős üzletet kötött a múlt héten: egymilliárdos szerződést írtak alá egy neves hazai nagyvállalattal. Az elmúlt tíz év alatt az 5-6 fős mikrocégből a piac egyik jelentős IT-outsourcing vállalatává fejlődött, közel 100 főt foglalkoztató vállalat árbevétele a tavalyi évben már meghaladta az 1,5 milliárd forintot, s jelenleg mintegy 280 ügyféllel rendelkeznek. Idei tervükben 2,2 milliárdos bevétellel kalkulálnak.

A Navigator nagy lépést tett tervei megvalósítása felé, ugyanis újból megnyerte az Antenna Hungária informatikai rendszerének üzemeltetésére kiírt közel egymilliárd forint értékű tendert. A megbízás három, illetve további egy évre szól, hozzávetőleg ezer felhasználót és 40 szervert érint, valamint az általános informatikai rendszerüzemeltetés mellett kiterjed az Antenna Hungária informatikai WAN-hálózatának üzemeltetésére, illetve az SAP BC-s üzemeltetésre is. A tender győztesét 3 pályázó közül választották ki az ár, a műszaki felkészültség és szakértelem, illetve a referenciák, a vállalt határidők és a rendelkezésre állás alapján. „Az ügyfelünk által kiírt pályázat ismételt elnyerése kiemelten fontos számunkra, hiszen azt bizonyítja, hogy az elmúlt négy esztendőben eredményes munkát végeztünk” – nyilatkozta lapunknak Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója.

További hír még a cég háza tájáról, hogy áprilistól Tóthmátyás Tibor tölti be a társaság elnöki pozícióját. A T-Online korábbi portáligazgatója Jutasi Zoltánt váltotta az elnöki székben. A 40 éves informatikus mérnök és közgazdász végzettségű szakember kinevezésével a Navigator a hazai IT-outsourcing piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. A többéves felsővezetői tapasztalattal és kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező szakember feladata lesz a tulajdonos képviseletének ellátása, új piaci kapcsolatok kiépítése, illetve részt vesz a cég stratégiai irányításában is.

Azóta történt

Előzmények