Vaskos nyereség a Graphisoftnál

A Graphisoft 2002-es 1,4 millió eurós üzemi vesztesége után tavaly 2,8 milliós eredmény ért el, és a 2,6 milliós bázisévi veszteség után 2003-ban 2,6 milliós nyereséget könyveltek el - áll a mai Magyar Tőkepiacban.

Mindezek mellett a társaság teljesítette a tavalyra kitűzött céljait, azaz megállította az árbevétel csökkenését, és biztosította a nyereséges üzletmenetet. Így tavaly a Graphisoft árbevétele 27,2 millió euróra nőtt, ez négy százalékkal, egymillióval euróval haladja meg az egy évvel korábbit. A 2003-as árbevétel-növekedés annak ellenére következett be, hogy a dollár és a jen leértékelődött az év során a társaság jelentésének devizanemével szemben, ami mintegy 1,5 millió eurós árbevétel hiányt jelentett a társaságnak. Az értékesítésben elért javulás alapvetően az építészeti tervezést támogató és a létesítménygazdálkodási megoldásoknak tulajdonítható. A cég idén további növekedést és profitabilitást vár, utóbbi nagyságát illetően konkrétumokat nem közöltek. Mindezek mellett a 2004-es év az új termékekbe és piacokba történő beruházások éve lesz a Graphisoftnál, és vélhetően ezek a beruházások nem lesznek érzékelhető hatással az árbevétel alakulására idén.

A társaság tavalyi átszervezési programjának részeként a Graphisoft megállapodást kötött brazil leányvállalatának, a Graphisoft do Brazil Ltda-nak eladásáról. A vevő – a Graphisoft do Brasil Ltda ügyvezetője és résztulajdonosa – más munkatársaival együtt vásárolta meg a Graphisoft részesedését a vállalatban.

Azóta történt

Előzmények