Továbbra is veszteséges a Synergon

Ma közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is érdekelt Synergon Csoport. Az informatikai megoldásszállító a szeptember 30-án zárult trimeszterben 4,98 milliárd forint árbevételt ért el, 33 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A forgalomból a hazai vállalatok részesedése 4,03 milliárd forint volt, ami éves szinten 27 százalékos növekedésnek felel meg.

A látványos bővülés ellenére is tetemes, 321 millió forintos adózás utáni mínuszt könyvelt el a társaság az egy évvel korábbi 255 milliós profit után. A veszteségnek a gyorsjelentés szerint három fő összetevője volt: „a határidős ügyletből származó veszteség, a gazdasági környezetből adódóan kieső, elmaradó fedezet, valamint a lassabban alkalmazkodó, de folyamatosan csökkenő fix költségek alkotta negatív működési eredmény.”

A Synergon ugyanakkor kiemelte, hogy cseh leányvállalata, az Infinity – melyben 2001-ben vásárolt többségi tulajdont – a negyedév során csaknem megduplázta bevételét, és az egy évvel ezelőtti veszteség után most közel 30 millió forint profitot termelt.

Az idei első kilenc hónapban a Synergon Csoport árbevétele összesen 11,62 milliárd forint volt, 7 százalékkal több, mint egy éve, vesztesége pedig 1,4 milliárd. A társaság egyben bejelentette, hogy – a decemberi 15-én tartandó közgyűlés döntésének függvényében – holdinggá alakul, célként kitűzve a költségszint alacsonyan tartását.

Azóta történt

Előzmények