Vezércsere a Magyar Telekomnál

Tizenegy év után távozott a Magyar Telekom éléről az elnök-vezérigazgató: az igazgatóság ma megtartott ülésén Straub Elek lemondott vezérigazgatói és igazgatósági tisztségéről, helyét december 6-i hatállyal Christopher Mattheisen veszi át. „A Magyar Telekom erős alapokon nyugvó, jól felépített szervezet, amelyet az elhúzódó vizsgálat sem tudott erejében megingatni, hisz 2006 végén a cég történetének egyik legsikeresebb üzleti évét zárjuk. Erre büszke vagyok, köszönöm kollégáimnak ezt a kimagasló teljesítményt, valamint az elmúlt 11 év sikereit. Szeretném, ha következő években kizárólag a cégcsoport gyarapításával foglalkozhatna a tulajdonos és a menedzsment, nem pedig az alig több mint egy év múlva lejáró szerződésem miatt elkerülhetetlen további változásokkal. Ezért hoztam meg döntésemet” – indokolta a döntését a leköszönő Straub.

Az új vezérigazgató, Christopher Mattheisen számos nemzetközi távközlési vállalatnál szerzett munkatapasztalatot, széleskörű iparági és regionális ismeretekkel rendelkezik. 1993 és 1996 között a Westel alapító marketing- és értékesítési igazgatója volt, 2002 szeptembere és 2006 júniusa között pedig a Magyar Telekom Vezetékes Szolgáltatások Üzletágát irányította.

Az igazgatóság az ülésen a személyi változások mellett megtárgyalta és a könyvvizsgáló támogató véleményére alapozva a december 21-i közgyűlés elé terjesztette a 2005. évi pénzügyi évet lezáró jelentéseket és az osztalékfizetési javaslatot. A javaslatban a tavalyi év után részvényenként 70 forint osztalék, valamint az osztalékfizetés csúszása miatt részvényenként 3 forint kompenzáció szerepel.

Azóta történt

Előzmények