Megvalósult Reggeli Próféta: szeptembertől videók az újságban

A jövő hónaptól már nem a fantáziavilág része a Harry Potter-könyvekben szereplő Reggeli Próféta című újság megoldása (legalábbis bizonyos elemeiben), ahol is a fényképeken szereplők nem statikusak, hanem mozognak: az Entertainment Weekly nevű amerikai magazin szeptemberi száma már videohirdetéseket is tartalmaz (a Pepsit, valamint a CBS tévétársaság őszi műsorait propagálják)  – jelentették be egy nagyszabású sajtótájékoztatón a hét közepén.

A Time Inc. által kiadott magazin szeptember 18-án jelenik meg, ám nem minden vásárló kap hangosfilmmel ellátott újságot, az úgynevezett VIP-technológiával (video-in-print) készült hirdetések csak New York és Los Angeles előfizetőihez jutnak el.

A videó egy vékony (2,7 mm), körülbelül a mobiltelefonok kijelzőihez hasonló nagyságú, 320x240 képpont felbontású LCD-képernyőn indul el, amikor kinyitják az adott oldalt. A már szagokat előállító technológiát is megalkotó Americhip által fejlesztett lejátszót mini USB-vel tölthető, 70 percnyi lejátszást biztosító akku látja el energiával, s processzora hasonlóképp működik, mint a már régóta piacon lévő hangos üdvözlőkártyáké, s elvileg negyvenpercnyi videót képes tárolni.

A videó beágyazását a tulajdonos kérésére nem engedélyezik, ezért csak a YouTube oldalán nézhető meg: a fenti képre kétszer kattantva juthatunk el oda.

Előzmények