Vizsgálat indul a magyarországi Uber ellen

Az internetes személyszállításban utazó, magát nem taxitársaságnak valló Uber ellen indított offenzívát Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Erről Facebook oldalán tett bejelentést, amiben arra hívja fel a figyelmet, hogy a kvázitaxi társaság nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeket, ezzel pedig piaci előnyre tesz szert. A minisztert az is zavarja, hogy az Uber úgy szolgáltat Magyarországon, hogy közben nem fizet adót.


(forrás: Facebook)

„A helyzet így nem maradhat. Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében” – írja bejegyzésében.

Az Ubernek több országban megtiltották már a személyszállítást, azóta több frontot is nyitott az internetes vállalkozás. Több helyen ételt szállítanak házhoz, de a pletykák szerint az egynapos határidejű csomagkiszállítással is próbálkoznának. A hivatásos taxisok külföldön és Magyarországon is demonstráltak már az Uber ellen, sőt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly már jelezte, aggályosnak tartják az internetes szolgáltató formabontó megoldásait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények