Sikeresen vizsgázott a Chrome és a Safari motorja

A nyílt forrású WebKit alkalmazás-keretrendszer teljesítette elsőként a rendkívül szigorú Acid 3 teszt minden feltételét. Ez a próba arra szolgál, hogy a programok fejlesztői könnyen ellenőrizni tudják: a termékük képes-e megfelelő módon kezelni azokat az eljárásokat, amelyeket a Web Standards Project (WaSP) által lefektetett szabványoknak megfelelő honlapok készítői alkalmaznak. Ezek között van többek között a World Wide Web Consortium (W3C) által kidolgozott HTML 4, XHTML 1.0 és CSS2 specifikáció, a DOM2 vagy az SVG formátum.

Az Acid 3 teszt az idén készült el, és a WebKit elsőként ment át a vizsgán. Többek között ez a motorja az Apple Safari és a Google Chrome böngészőknek és az Adobe AIR vagy Google Android platformnak is. Az engine már korábban elérte a maximális 100 pontot a referenciakép kirajzolásánál, de a sebessége egészen a múlt hétig nem hozta a megkövetelt szintet. Az utóbbi időben elvégzett optimalizációnak köszönhetően azonban most már az elvárt részidőn belül teljesít, és ezzel az utolsó feltételnek is megfelelt.

Az eredmény mindenképpen presztízselőnyt jelent a WebKit és az arra épülő böngészők számára, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a konkurens termékek fejlesztői – az Operát kivéve – haszontalannak tartják az Acid 3-at. A Microsoft Internet Explorerért felelős vezetője korábban azt mondta, hogy bár „az Acid 3 érdekes tesztek gyűjteménye”, nem törekednek a teszt teljesítésére. Hasonlóan nyilatkozott a nyílt forrású Firefoxot fejlesztő csapat is, amely szerint az Acid 3-ban vizsgált kérdések nem igazán fontosak.

Azóta történt

Előzmények