A harcos milliárdos és a Yahoo! kiegyezett

A Yahoo! frissen megerősített igazgatótanácsa szeretné megszüntetni az egyik nagyhatalmú magánbefektetőjével, a milliárdos Carl Icahnnal folytatott ellenségeskedést, ezért tegnap két olyan új vezetőt hívtak meg a testületbe, akik szerepeltek Icahn korábban benyújtott „kívánságlistáján”.

Az új igazgatótanácsi tagok: Frank Biondi Jr., a Viacom Inc., illetve John Chapple, a Nextel Partners korábbi vezetője, s az alku következtében helyet kapott maga Icahn is, de távozott a tanácsból Robert Kotick, az Activision Blizzard Inc. vezetője.

A 63 éves Biondi személyében egy nagy szórakoztatóipari tapasztalattal rendelkező szakember csatlakozott a Yahoo!-hoz, aki többek között 1998-ig a Universal Studiost vezette, jelenleg pedig egy, a szórakoztatóiparra specializálódott befektetői társaságot irányít, s az elmúlt években Icahn „harcostársa” volt a milliárdos gazdasági manővereiben.

Az 55 esztendős Chapple 1998 és 2006 között az azóta a Sprint Communications által felvásárolt Nextel Partnersnek, egy vezeték nélküli szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek volt a vezetője, s azóta ő is egy befektetői csoport elnöke, mely a távközlésben érdekelt.

Szakértők nem várnak gyökeres fordulatot az új tagoktól – legalábbis a Microsofttal kapcsolatban nem –, a „kiegyezés” után inkább egy, az eddigi reformokat hatékonyabban folytató Yahoo!-ra számítanak.

Azóta történt

Előzmények