Saját képeikkel zsarolja felhasználóit a Facebook

Igenis használni kell az alkalmazásokat, mert a fejlesztők azért készítették őket. Aki ezzel nem képes azonosulni, ne akarjon csevegni és fotókat nézegetni se, ez nem így megy.

Megérkezett Európába is a Facebook Moments, ami egy évvel ezelőtt kikerülte a kontinenst (és Kanadát), hogy idén májusban az adatvédelmi szempontból aggályos arcfelismerés helyett egy fül-szem távolságot kalkuláló megoldással kijátszhassa a szabályozást.

Most hogy már világszerte szinte mindenhol elérhető, a közösségi oldal vezetői úgy döntöttek, az eddig privát módon, csak adott ismerősöknek megosztott fotókon keresztül zsarolja meg a felhasználókat. Pontosan úgy, ahogy egyik pillanatról a másikra kikapcsolták a mobilnézetben elérhető csetet a Messenger felé terelés jegyében, a privát fotók július 7-vel eltűnnek a beszélgetésekből, kivéve ha az emberek telepítik a Moments alkalmazást – írja a TechCrunch.


[+]

Újabban a globális nagyvállalatok mondják meg, hogy mit kell gondolni, milyen híreket érdemes olvasni, illetve azt is, melyek azok a jelszóformátumok, melyeket használni kell a platformjaikon. Azok, akik július 7-ig nem töltik le maguknak a szinkronizált képeket, vagy nem telepítik a Momens appot, minden bizonnyal elveszítik majd a korábbiakban személyes üzenetben megosztott fotókat. A vállalat menet közben már el is kezdte e-mailben értesíteni az ügyfeleit a tényről, hogy vagy elfogadják a Moments jelenlétét a készülékeiken, vagy még szűk egy hónapig helyi másolatok gyártásával biztonságba helyezhetik a képeiket.

Előzmények