Zuckerberg a virtuális valóságban szelfizett

Az Oculus Connect 3 második napján került sor arra a demonstrációra, aminek keretében a virtuális térben találkozott kollégáival a Facebook első embere.

A Facebook vezére, Mark Zuckerberg tartott demonstrációt a virtuális valóságban rejlő lehetőségekről csütörtökön az Oculus Connect 3 második napján. Miután fejére húzta a sisakot, két kollégája rajfilmes változata jelent meg előtte. A korábbiakhoz képest komoly előrelépés, hogy a figurák követik a valós mozdulatokat és a nonverbális kommunikáció bizonyos elemeit is képesek átadni, így a megdöbbenést, a mosolygást, nevetést, koncentrációt.

Miután a résztvevők megegyeztek, hogy Zuckerberg leginkább Justin Timberlake fiatalkori rajzmására hasonlít, kártyáztak, videót néztek, szabálytalanul léptek a sakktáblán és még tőrt is rajzoltak maguknak némi játék gyanánt, illetve természetesen előkerült a virtuális szelfibot, aminek segítségével készült egy közös családi fotó Zuckerberg videóhívással becsatlakozó nejével és a kutyával.

A demó jól mutatja, hogy mekkora potenciál van a virtuális valóságban, illetve hogy még rengeteget kell fejlődnie ahhoz, hogy igazán sok ember akarja használni, és ne csak bazári látványosságként tekinthessünk a technológiára.

Az Oculus Connect 3 konferencia főbb előadásai élőben követhetők a Twitchen és a NextVR-en, illetve a felvételek visszanézhetők a hivatalos YouTube csatornán.

Azóta történt

Előzmények

  • Így néz ki a Facebook büszkesége

    A svédországi adatközpont északi fekvése miatt igen energiatakarékosan működtethető, ráadásul igen fejlett technológiákkal üzemeltetik.

  • A Facebook visszavág

    A közösségi oldal megnyerte a fellebbviteli tárgyalást – de nem azért, mert bizonyították az igazukat.