Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Tekintettel arra, hogy jópár hete (hónapja) a legtöbb kérdező számára a SONY 8xx készülékeit emlegetitek fel, mint ajánlott készüléket, hadd árnyaljam kicsit a képet!

    Mivel legalább 3-4 éve keresek egy igazán jó minőségű, nagy méretű, kiváló képminőségű LCD TV-t, tesztek tucatjait olvastam el, és több tucat készüléket teszteltem személyesen (néha meglehetős alapossággal).

    Volt néhány igazán tetszetős készülék közöttük, de valahogyan soha nem éreztem, hogy "ez az igazi".
    A SONY Triluminos technológiával szerelt csúcsmodellje volt, amire azt mondtam, hogy minden további nélkül elfogadnám. Az ára miatt azonban a még közelebbi ismerkedésünk elmaradt.

    Az elmúlt hónapokban elég gyakran megnéztem közelről a SONY 815-öst, amint az a legkülönfélébb TV-k társaságában demo-zott, és azt tapasztaltam, hogy TV adásokat közvetítve nem egyszerűen gyenge, hanem gyalázatos volt a képminősége. Még a középszerűtől is messze volt; homályos, elmosott, pixeles képet adott.

    Különösen nagy volt a kontraszt úgy, hogy egymástól kb. 1,5-2 méterre üzemelt két W815-ös; az egyiken a SONY saját HD demo-ja futott, természetesen kifogástalanul gyönyörű képet produkálva.
    A másikon viszont a MinDIG TV digitális adása volt beállítva, és még a HD adásra kapcsolva is siralmas látványt nyújtott.

    Mindez elgondolkodtatott, mert korábban azt gondoltam, hogy egy univerzálisan használható készülékről van szó. A fent említett tapasztalatok alapján viszont filmekhez kiváló, de televíziózásra nem.
    (Ami egyébként számomra dilemma, mert a HD ismeretterjesztő csatornákat is szoktam nézni.)

    Éppen ezért én fenntartom, amit itt a Toshiba és SHARP egyes modelljeiről írtam.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák