Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz fatallerror #2874 üzenetére

    Vannak erre fejlesztések. Ott a TSV 2.5D vagy 3D. Ami nagyobb probléma, hogy a Win driver modellje leragadt egy szinten. Az eredeti ütemtervek szerint már a WDDM 2.0-t kellene gyűrni, erre WDDM 1.2 lesz a Win 8-ban. Ez hátráltatja az okosodó IGP-k általános kihasználását.
    Nem csak az átlagnak elég már. Gyakorlatilag gyorsan megszámolható, hogy kinek nem elég az alaplapi. Nem véletlen, hogy a Creative már csak OEM szintre forgalmazza az új fejlesztéseket, mert máshova már nincs értelme.

    Nem teljesen így lesz. Tehát azzal, hogy a VGA-piac szűkül a gyártóknak is reakció kell. Az első lépés az árazás megszabása, amit láthatsz. Általánosan drágább ugyanaz a teljesítmény, mint egy normális generációváltáskor. A második lépés az lesz, hogy a gyártók a VGA-kat platformszintű megoldásként kezelik. Ezzel ugye nem zárják ki a frissítést, de mondjuk az AMD-nél már látod, hogy lesz jövőre HSA kompatibilis APU és VGA. Ha ezeket együtt összerakod, akkor teljes funkcionalitású platformod lesz. Ha csak VGA-t veszel mondjuk Intel APU, vagy bármilyen processzor mellé, akkor a funkcionalitás korlátozott lesz. Ugyanez lesz az NV-nél is, csak ők a CUDA-ra építenek. Ez majd egy érdekes helyzet lesz, ugyanis ebből jól és rosszul is ki lehet jönni. Attól függ, hogy mennyire fognak az emberek egy gyártóhoz kötődni azért, hogy megkapják az összes szolgáltatást.

    Az nem gond, hogy az IGP erősödik. Sőt, ez egy fontos dolog, mert a processzor oldaláról a skálázhatóság megszűnt. Az IGP a platform része lesz, amit általánosan ki lehet használni. Erős processzorteljesítményre már nem fognak gyúrni a gyártók, mert teljesen megfeneklett a Dennard Scaling. Az Intel is ezért csinált az Ivy esetében a Tick helyett egy Tick+ lépcsőt. Kockázatos volt új IGP-t tervezni úgy gyártástechnológiára, de meg kellett tenni, mert a processzor oldaláról a teljesítmény nem skálázható tovább az egy szálon elérhető tempó drasztikus visszaesése nélkül. Ez egyébként a Haswell szempontjából fontos. Az a rendszer már 40 EU-s IGP-t kap, miközben a processzormagok megint alig változnak. Az IGP beköltözése és erősödése tehát egy evolúciós lépcső, ami a skálázhatóságot célozza meg.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák