Új hozzászólás Aktív témák

  • Raggie

    őstag

    válasz killbull #13015 üzenetére

    Kedves killbull. Elhiszem, hogy jót szeretnél, de sajnos nem értesz eléggé hozzá.
    A 3D Mark Time Spy tesztprogram arra való, hogy megnézhesse a felhasználó a számítógépének a különböző fő részeinek a teljesítményét és összehasonlíthassa más hasonló alkatrészekkel rendelkező felhasználókéval.

    A kollégának 6700XT VGA-ja van. Ennek a Graphics score-ja kb 11600 körül kellene, hogy alakuljon, de inkább felette, mert ez a ref modell pontja.
    (LINK)
    Amint láthatod, még erősebb kártyák is bőven vannak a listában, amiket simán kihajt a kolléga konfigjában lévő R5 2600-as processzor(értsd: a VGA-k a nekik megfelelő graphics score-t hozzák): LINK
    De találtam kifejezetten azonos konfigokhoz való pontszámokat is: LINK, LINK, LINK
    Itt is jól látható, hogy nem hozza az elvártat a kártya.

    Innentől kezdve teljesen mindegy, hogy van-e a tesztprogramban CPU kihasználtság kijelzés vagy nincs, mert elégnek kellene lennie ahhoz, hogy legalább a normál pontértéket elérje a VGA. De nem teszi. Tehát valami más gond van, de nem a processzor típusa jelenti azt.

    Ettől még lehet a processzor beállítása, vagy valami szoftveres dolog. De erre még nem kellene egyből egy processzor és/vagy VGA cserét javasolni, főleg addig nem ameddig nem derült ki pontosan mi is okozza ezt.

    Ennyi. Ha ebből sem érthető számodra, hogy miért nézi itt sok ember a VGA-ik normál működésének ellenőrzésére a TimeSpy-t akkor feladom.

    [ Szerkesztve ]

    Clint Eastwood FTW

Új hozzászólás Aktív témák