Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Sziasztok!

    Régi új Radeon felhasználó vagyok de elég rég volt AMD VGA-m ahhoz hogy teljesen ismeretlen legyen a jelenlegi Radeon szoftver. Igazság szerint amikor még nekem Radeon kártyám volt akkor még ATI-nak hívták :D
    Jelenleg egy Sapphire RX 580-asom van amivel elég nehezen indult meg közös pályafutásunk, kezdődően azzal, hogy be sem akart kapcsolni a gép amikor benne volt a kártya egészen odáig, hogy nem tudtam rácsatlakoztatni a monitort mert az előző kártyámon más típusú DVI port volt amihez jó volt a monitorkábelem de ehhez a kártyához már nem jó. Végül sikerült összehozni a dolgot csak valamiért az én monitoromnak megfelelő felbontást nem akart felajánlani a Windows!, így az egyedi felbontás opcióval létrehoztam egy a monitoromnak megfelelőt. Na itt voltak még számomra kínai dolgok :)
    Hirtelen 3 kérdésem lenne de az is inkább csak 2-re redukálódott.
    - Jól látom, hogy a Radeon szoftver alól nem lehet képernyőfelbontást állítani csak Windows alól?
    - Mi, pontosabban számokban mennyi a különbség a két a kártyán lévő választható BIOS között?
    - A harmadik kérdésem az lett volna, hogy miként kell értelmezni a 8 bit-es színmélységet? Azt hittem, hogy az analóg monitorom miatt szükségessé vált digitális -> analóg konverzió során bekövetkező anomália lehet a háttérben viszont HDMI-vel a TV-t összekötve is csak 12-re változott ez az érték. Közben rájöttem, hogy ez egy másik mértékegység mert nekem a 32 bit volt beégve :)

    Minden észrevételt, jótanácsot szívesen látok, legyen az alulfeszeléssel vagy túlhajtással kapcsolatos.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák