Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz Sasa 111 #6770 üzenetére

    Teljesítményben extrém eltérések nem lesznek.

    Hőmérséklet terén mire gondolsz? VRM? Ez a háztól, sőt, a CPU hűtés mikéntjétől is függ, hiszen azoktól függ, milyen légáramlás van a VRM-nél. A [TechSpot csinált egy tesztet], az említett deszkák pont a melegebbek közé tartoztak abban a tesztben, ott a PCB hátának hőmérsékletét néztek.

    A chipset tud még melegedni, ezt inkább elfogadni érdemes, nálam is 70°C fölé kacsingat a B650E-E esetén, pedig próba képpen direktbe rá irányítottam egy 12cm-es ventit, nyertem vele 5°C-ot, hát hurrá...

    3x M.2 SSD-t + 1 SATA HDD-t nagyjából bármelyik ATX-es B650 lapba is be tudsz rakni. Itt maximum jövő állóságra lehet nézni, lásd pl. támogat-e két 5.0-ás PCI-Express M.2 NVME SSD-t. Ezt az AsRock X670E Steel Legend például nem tudja, az ASUS ROG Strix X670E-A / E-F és E-E igen.
    Az E-E esetén annyi keverés van, hogy három 5.0-ás NMVE csati van (meg egy 4.0-ás), viszont az M2_3 osztozik a VGA csati sávjaival, tehát ha abba raksz SSD-t, akkor a VGA 16 helyett csak 8 sávon fog dolgozni...

    A zajt nem értem, mindegyik deszka passzív hűtésű.

    Továbbra is úgy látom, hogy a különféle extrák (pl. alaplapon lévő gyorskioldó gomb, power gomb, a 2db 5.0-ás PCI-Express SSD támogatá, stb.) ami tényező lehet döntésben.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák