Új hozzászólás Aktív témák

  • csacsi77

    senior tag

    válasz Thusor #12479 üzenetére

    Nincs mit.
    A West End Media Marktjában láttam D3100-at 100 eFt-ért. Mondjuk a régebbi, stabilizátor nélküli kittobival. A D5100 már drágább, többet nyújtó modell, igaz jobb képminőséggel.
    A D3100 egy tökéletes belépő szint a DSLR világba. Érdemes még megnézned a Canon 1100D-jét, az is egy jó darab. Kezdésnek mindkettő tökéletes, de a 18-55mm-es obival kevés lehet a zoom.
    Csak azért mondom, mert ismerősnek már ajánlottam ilyen gépet és meg is vette. Aztán azon problémázott, hogy a kompakt gépén 10x-es zoom volt, ezen meg csak 3,5x-ös. Ebből kiindulva Nikonnál a 18-105 mm-es (volt nekik is 18-135-ös, az is megfelelő, de nincs benne stabilizátor), Canonnál a 18-135-ös obi a tökéletes. Bár azokkal már drágább, de lehet, hogy sosem fogsz majd már obit venni. Esetleg Tamron 18-200 mm-es, de ott komoly kompromisszumokat kell kötni, képminőség, gyorsaság és pontosság terén.
    Érdemes a használt piacon is szétnézni, pár ezer expós darabokat, szinte újonnan ki lehet fogni jóval olcsóbban. Vaterán, Expresszen, Pixinfo apróhirdetéseiben vagy itt a Hardveraprón remek darabok vannak. Én a Fotósaroknál vettem/adtam el darabokat és az Fotoptix oldalát is ajánlom. Első DSLR gépemet pedig használtan vettem az Artworknél. Tényleg érdemes ezeken a fórumokon is érdeklődni.

    [ Szerkesztve ]

    Öreg fater megoldja!!!!

Új hozzászólás Aktív témák