Új hozzászólás Aktív témák

  • Jhonny06

    veterán

    válasz mepet #5168 üzenetére

    A szakdogát egy tárgyként is fel lehet fogni (konkrétan az is), úgyhogy természetesen nem fogadják el, ha kiiratkozol az egyetemről. Ha nem vagy hallgató, akkor onnantól semmilyen formában nincs közöd az egyetemhez, nem is értem a kérdést.

    Milyen szakon vagy amúgy? Nehezen megy a nyelvtanulás, vagy mi az oka a nyelvvizsga hiányának? Rengeteg intelligens embert ismerek, szintén egyetemisták, de a nyelvtanulás kifogott rajtuk valahogy. Mondani szokták, hogy ilyenkor érdemes megtanulni valami 'kamunyelvet', pl. cigány, az könnyűnek mondott. Bár nálunk a NIK-en asszem kötelező az angol, tehát ezt el sem lehet játszani.

    CyberPunk666: Én továbbra is vallom, hogy a legkisebb mértékben sincs semmi köze az érettséginek (meg úgy általában a középiskolai teljesítménynek) a későbbi egyetemi létedhez. Több 'jó tanulót' láttam kihullani, mint rosszat. A NIK pl. pont olyan, hogy többet számít a lelkesedés, meg az informatika iránti érdeklődés, mint a hármas vagy hibátlan matek érettségi. Szerintem ez a fajta könnyű bejutás elkerülhetetlen (kivéve ha belőnek jövőre egy Corvinus-szintű ponthatárt :DDD ), de aki nem való ide, az kihullik. Nincs ezzel semmi probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák