Új hozzászólás Aktív témák

  • Penty

    tag

    válasz ubyegon2 #6126 üzenetére

    "Ha nem felejtetted volna el kezdő múltadat..."
    Nem felejtettem el. Most sem vagyok több, mint kezdő, hiába van a gépemen több mint két éve Linux. Lehet, hogy jóval többet tudok, mint egy most ideesett valaki, de szerintem messze vagyok attól, hogy ne kezdőnek tituláljam magam. Jó pár évet el kellene töltenem napi szinten a rendszer bogarászásával ahhoz, hogy elmondhassam magamról, hogy most már valamennyire értek hozzá. De én nem bogarászom, hanem csak használom. Persze belemerülhetnék én is jobban, de se időm, se kedvem nincs hozzá jelenleg.
    "Te különben melyik disztrót ajánlanád egy abszolút kezdőnek?"
    Semelyiket. Nem szoktam ajánlani. Nem ismerem az összes disztrót (vagy akár csak a 10-20 legnagyobbat, legnépszerűbbet) annyira, hogy ki tudjam választani bárki számára is a számára megfelelőt. A számomra megfelelőt ki tudtam, de a saját igényeimet és elvárásaimat tökéletesen ismerem. Másokét nem.
    Ha valaki tényleg komolyan gondolja a váltást, és hajlandó némi időt és energiát belerakni a dologba, és nem várja el, hogy minden ugyan úgy működjön és ugyan ott legyen mint Win alatt, akkor az meg tudja találni magának a megfelelő disztrót. (Ha nem hajlandó ezekre, akkor meg úgyis visszamegy Winre.) Ha megtalálta és kérdése van, akkor én is szívesen segítek, ha tudok vagy ha van időm, de ajánlani nem igazán ajánlok senkinek semmit, mert egy-két mondatból nekem nem jön le az, hogy mik az illető pontos igényei, elvárásai stb.

Új hozzászólás Aktív témák