Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    válasz Fejo #19925 üzenetére

    Nem úgy értettem, hogy az az első obi, csak azért gondoltam, mert általában a Canon/Nikon 50mm f1.8-asa nagyon népszerű, és a legtöbb táskában meg is található egy. Mondjuk tudom, hogy Chapel inkább természetfotós, és ezért neki nem az lesz az első, hanem először inkább próbál építeni egy sort. Lásd 18-55->70-200->és valami nagyobb tele, ami 400/500-ig visz.
    És csak azután jönnek az ilyen "extra obik", amire nincs annyira szüksége az embernek, mert nem olyan tipusút fotóz, de szerintem előbb-utóbb kell legalább egy nagyfényerejű obi. Ha másnem a jó bokeh miatt :)
    Még akkor is kellhet, ha a 70-200-ból az f2.8-asat veszi, ugyanis nem biztos, hogy mindig hátra tud lépni :)
    Márpedig, ha már természetfotó, az erdőben igen jó témákat lehet találni úgy, hogy a háttérben nagyon szép bokeh legyen. És szerintem ez a legtöbb fotósnak, mikor már a "must have" obijai megvannak, 25-30ezerért kihagyhatatlan.
    Bár nagyon sok fotósnak nincs fix50-e, szóval ez csak az én véleményem szerint van így. Viszont nem csak az én véleményem szerint éri meg nagyon az az obi azt a 25ezer ft-ot, ami fotós viszonylatban nem valami sok. Még akkor sem, ha jóval kevesebbet használja, mint a nagyteléket.

Aktív témák