Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz rumos14 #31584 üzenetére

    Az 1. és a 3. Tyutyúúú... te asztán szép helyeken trappolsz.

    - A 2. esetében más szemszögből próbálkoztam volna. Ez így nem "az igazi".
    - az 1. és a 3. igazi profi kép lenne, ha a megfelelő napszakban fényképezted volna. Persze nem volt az a tűző nap, az látszik, de nem is volt napfelkelte, vagy napnyugta. Viszont sokat lehet rajtuk javítani.
    - Az elsőn a hídnál és attól lefele levő területnél -1Fé-vel csökkentve a fényerőt sokkal inkább érvényesülni fog mind a híd (megnéztem fotós progival), mind a vízesés.
    - A harmadiknál, meg ha hagyod középen a témát, akkor kicsit ki kell emelni. Itt a kis sziget, és az azon levő tárgyakat mutatnak jól világosságukat +1Fé-vel növelve, s a hátteret elsötétítve. Úgy olyan, mintha a hátteret nem világítaná meg a nap, mert felettük felhők lennének, míg a középső szigetre zavartalanul sütne a nap.

    A 4. esetében profi képet készíteni minimum 20 perc lett volna. Mire a kalkulátor kinyomta volna azt a legkisebb beállítási értéket, aminél még/már érvényesül rendesen a mélységélesség... Ez igazából akkor mutatna jól, ha minden tű éles lenne rajta, az előtérben levő kavicsokkal együtt. Tehát kicsit feljebbről kellett volna lőni, vagy az obi alját alátámasztani, hogy több látszódjon az égből, és kevesebb az aszfaltból. Az autó meg mehetne a szentháromság metszetébe...

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák