Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz Hacker75 #5674 üzenetére

    Köszi :)

    Fekete háttér: tényleg fekete volt a háttér :) A fekete pulcsimat lógattam fel a TV asztalra. Fontos, hogy ne legyen túl közel, nehogy részleteket lehessen kivenni rajta vagy a vakufény bejátsszon. A vaku jelen esetben egy külső manuális vaku volt ami nem volt a vázhoz csatlakoztatva, kézzel villantottam el kicsit hátulról, így nem is a pulcsi felé villant. Az alacsony ISO és szűk blende miatt (valamint a szándékosan gyérül megvilágított szoba miatt) a vakufényen kívül semmi nem jelent meg a képen fényforrásként. Azért sajnos így sem teljesen RGB:0,0,0 volt a háttér, volt egy kis derengés, de RAW-ból az árnyékokat levágtam, így befeketedtek azok a területek amik egyébként is közel voltak a feketéhez.
    A blendét tesztvillantásokkal állítottam be mivel a külső vaku egy buta villanó, semmit nem lehet rajta állítani. Diffúzorként egy légbuborékos védőfólia volt előtte két rétegbe hajtva. Egyébként hosszú záridős felvételek de csak a vakuvillanás idejére kaptak fényt, ezért alig van bemozdulás. Elemlámpával néztem, mikor kezd el lecsöppenni a víz az állványom középoszlopáról aminek a tetején egy szivacson keresztül adagoltam a vizet, és amikor már közel volt a lehulláshoz, megnyomtam a távkioldót. Ha 6 másodpercen belül leesett a csepp (ekkora volt a záridő), akkor igyekeztem a vakuval elkapni a pillanatot. Végeredményben a fénykaput helyettesítettem manuálisan. A fókuszt még villanyfénynél állítottam be manuálisan. Végeredményben ennél manuálisabb már csak az lett volna, ha pixelenként megrajzolom Paintben :DDD

    Közgyűrű volt, váltogattam a 12 és a 20mm-est az 50mm-es obi alatt. A levél 2 gyurmagombóccal volt rögzítve a fekete objektívsapka tetejére, ezek tartották a helyén.

    Egyszer szeretnék már kevésbé sufnituning körülmények között ilyesmit csinálni, a vaku gyenge volt ehhez és a fénye is túl direkt volt, és úgy 150 próbálkozásból kb. 6-7-szer tudtam pont akkor villantani amikor a csepp leért :O

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák