Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz daneel_hu #9223 üzenetére

    Ebben az esetben Nagya21-nek igaza van.

    Mi Canon tervrajznyomtatóit (és fotónyomtatóját) használtuk, annak szoftvere pontosan jegyezte hány (és mekkora) pöttyöt nyomtatott, pikoliterre pontosan tudta mennyi tintát használt. Csak ebben a gyári szoftverben meg kellett adni mennyibe került a papír métere, és az egyes tintapatronokért mennyit fizettünk, majd fillérre pontosan kiszámolta minden egyes nyomat költségét.

    Első alkalommal az én főnököm is sírt, amikor új készletet kellett venni, aztán megmutattam neki ezt a szoftvert, kiszámoltuk mennyi hasznot termelt, azt leellenőriztük a számlázó programban, majd jókora vigyor ült ki az arcán. Szóval amikor kifizeted a 100k (vagy 500k) tintaköltséget, akkor tisztában kellene lenni vele, hogy a költségeid többszörösét kitermelted már. Sőt! Nem sokkal az első 2 gép vásárlása után beláttuk, hogy venni kell még ilyen gépet, és csak a helyszűke miatt vettünk csak 1 db-ot.

    Kereskedőtől függően a tinta beszerzési árai között jókora különbségek voltak, ott lehetett sokat fogni rajta.

    ----

    Az Epson Surecolor T7200-as üzemeltetési költségét nem ismerem, de feltételezhetően nem a vásárlás után változott meg hirtelen a tinta ára. Költségeket évekre előre kell számolni, még a gép megvásárlása előtt.
    Jut eszembe, az Epsonnak vannak olyan szoftverei, amibe ha feltöltöd a képet / dokumentumot, az képes nyomtatás nélkül kikalkulálni a költségeit. Nem tudom minden területre igaz, de színes címkenyomtatóknál használtuk ezt a szoftvert.

    ----

    Tervrajznyomtatással nem olyan sokan dolgoznak, a piac elég jól belövi az árakat. És amikor egy szerényebb családi ház áránál is sok tíz millióról beszélünk, és a legegyszerűbb hivatali ügyintézésnek is elég komoly ára van, akkor egy olyan fontos dokumentumért, mint a tervrajz nem szabad sajnálni a valós költségeket.

    ----

    Némi színhelyességbeli eltérés egy tervrajznál még belefér. Hozzánk - a mérnökirodák és építész hallgatók mellett - leginkább fotósok hozták az anyagaikat, kiállításra és hasonló eseményekre kellett nyomtatni. Szóba se jöhetett, hogy nem a legjobb minőségben dolgozunk és a színek félremennek. Ezért tartom hajmeresztőnek, amikor valaki nem eredeti tintával próbálkozik. És ha az nem jön be, (mert nem jók a színek, túl híg, vízzel érintkezve elmosódik, stb.) azt az ismeretlen eredeti festéket mégis miként lehet eltávolítani a rendszerből???

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák