Aktív témák

  • gejala

    őstag

    válasz brownus #24999 üzenetére

    A listával én 95%-ban egyetértek. Pár fura dolog van, például mindenhol ennyire nagyra tartják a Psychot (ami nagyon is jó), de Hitchcocknak van sokkal jobb filmje is. Mindenesetre klasszikus és nagy hatású film.

    Az Űrodüsszeia viszont tényleg magasan a legjobb sci-fi. Én minden évben megnézem egyszer és mindig képes új dolgokon elgondolkodtatni vagy más megvilágítást adni, megunhatatlan. Szerintem minden idők legnagyobb művészfilmje, fantasztikus látvánnyal. Kubrick meg akarta mutatni a végtelent, ami felfoghatatlan, de sikerült neki olyan közel kerülnie, amennyire emberileg lehetséges.
    Sokan arra panaszkodnak, hogy nem értették a filmet (főleg az utolsó jelenetet), de pont ez a lényeg. Ha bárki valaha is képes lenne 100%-ban megérteni miről szól, akkor nem lenne többé jó film. Az a lényeg, hogy elgondolkodj azon, ami neked eszedbe jut róla. És mindig más fog, ahogy változol.

    A D9 meg jó kis film, de felejtős, mint top sci-fi. A Moon talán idővel beférhet valahová, de még érnie kell mindenképp.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák