Aktív témák

  • gejala

    őstag

    válasz Arnold2 #26557 üzenetére

    Szerintem nincs különösebb gond az Oscarral, jó ideje már egyébként is a könnyebben befogadható filmek felé nyitottak. Sokszor nagyon erős a mezőny és csak egyet lehet választani, teljesen igazságos sose lehet. De aki megérdemli az Oscart (és nem csak egyszer sikerült nagyot alkotnia), az általában előbb-utóbb megkapja, csak ki kell várnia a sorát.
    Plusz az Oscarnak üzenet értéke is van. Tavaly a The Hurt Locker győzelmében nagy szerepet játszott, hogy nő rendezte. Már régóta tartozott ezzel az Akadémia, hogy egy nő is kapjon rendezői Oscart. Tavaly ehhez kapóra jött egy nagyon aktuális témájú film, ami jó is.
    Egy film igazi értékét meg csak az idő tudja eldönteni.

    cszn:
    Persze, el kell olvasni a kritikákat is. De a "gyorspontszám" is meglepően korrekt szokott lenni RT-n. Természetes módon kialakul, hogy egy film annál több kritikusnak tetszik egyértelműen, minél jobb. Ha van olyan dolog, amibe bele lehet kötni, valaki bele is fog és kicsit lehúzzák a pontszámot.
    Az meg nem baj, hogy a 100% nem úgy jön ki, hogy mindenki el van ájulva tőle. Az a lényeg, hogy mindenkinek inkább tetszik, mint nem. Ennyi kritikusnál már ez is jelentős eredmény.
    Különböző műfajú filmeket nem is hasonlítanak össze, csak azt nézik, hogy mennyire lett jól megcsinálva az adott film. Akciófilmmel is simán be lehet jutni 80-90% fölé, ha jó. A RT ugyanúgy megadja a 100%-t a Keresztapának, az Aliensnek meg az Evil Deadnek.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák