Aktív témák

  • gejala

    őstag

    The Breakfast Club

    Így 25 év távlatából visszatekintve az akkori felhozatalra, megérdemli "A" 80-as évek tinifilmje címet. Még a Sixteen Candles és Ferris Bueller mellett is (ugye szintén Hughes filmjei).
    Nem tökéletes, a tanár elég egydimenziós és a "nerdet" alakító színésznek nem igazán sikerült túllépnie a film eleji kliséjén a végére se (a többieknek igen), de ezek nem vonnak le sokat.
    A drámát szerencsére néha megtöri egy kis humor, komoly beszólásokkal.
    "Just you and me. Two hits. Me hitting you. You hitting the floor."
    "Chicks cannot hold their smoke." :D

    Nem szigorúan a filmhez tartozik, de muszáj leírnom. A magyar feliratban volt egy epic fail félrefordítás, ennyire durvára nem is emlékszem még sehol, pedig sok mindent láttam már. De ez nagyon nagyot ütött.

    I taped Larry Lester's buns together. - That was you? - Yeah. You know him? - Yeah, I know him. - Then you know how hairy he is, right? When they pulled the tape off... most of his hair came off and some skin too.

    Mert lekaptam Larry Lester copfját. - Az te voltál? - Ismered? - Ja, persze. - Akkor tudod, milyen szőrös, igaz? Mikor leszedték róla a gépet, a legtöbb haja kijött, meg egy kis fejbőr.

    Nem szeretném az eredeti igazi jelentését leírni, de remélem sokan rájönnek, hogy nagyon nem ugyanarról van szó. :DDD
    Aki a bun-nak csak a konty jelentését ismeri, annak tipp: szlengben egy férfi páros szervet jelent, ami a lábak közt helyezkedik el. ;)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák