Aktív témák

  • littlelion21

    addikt

    válasz Huma #39989 üzenetére

    Sehol nem állítottam hogy az évtized legjobb filmje lenne, el nem hangzott állításokat ne adj a számba kérlek. De azt fenntartom hogy a "gondolkodós-blockbuster" kategória egyik legjobbja.
    "...akkor leborulok előtted." - semmi szükség nincs rá, meg hasonló megjegyzésekre sem, köszi.

    Ne érts félre, nem a véleményeddel van problémám, hanem az indokokkal, amelyek néhol igencsak megmosolyogtatók és irrelevánsak.

    Tehát a kritikádra reflektálva:

    1. "Nem eredeti." WTF? Mi az 'eredeti' definícója? Pont az a történetben a zseniális, hogy egy triviális, mindenki által átélt esemény köré építi egy nem is akármilyen sztorit (valaki ezt ki is fejtette régebben itt a fórumban).
    "az álom az álomban dolog eléggé elcsépelt" - csak engem került el az erre építő filmek garmadája? Tényleg kíváncsi vagyok - minden gúny nélkül - hogy itt milyen alkotásokra gondolsz, melyekből meríthetett Nolan (és ne a Mátrix-al gyere).

    2. Lásd 1. pont.

    3. Bizony. Összetett. Nolan több szinten - és most nem az álomszintre gondolok - építi a filmet, van egy önmagában is működő nagyszerű thriller, ugyanakkor van egy erős érzelmi töltete is, amelyek aztán egy csúcspontban egyesülnek.
    Pont annyi figyelmet kíván a film, hogy még simán az átélhetőség/élvezhetőség határain belül marad, szerencsére nincs túlbonyolítva, ezzel sem szakít ki a történetből. Továbbá itt is várnék példákat hogy mely' filmekre gondolsz "valóban összetett" címszó alatt - svéd művészfilm nem ér, kizárólag a mainstream kategóriából.

    4. Ez nem érv. Egy filmnek a saját maga által alkotott szabályrendszerben kell következetesnek lennie, és ennek az Inception maximálisan eleget tesz. Kb. mintha azt mondanád nem hiszem el a térugrást, hülyeség a Star Trek.

    A 'hype' és 'dominószerű hanyatt-esés' jellegű véleményt inkább nem kommentálom érdemben.

    Az akciójelenetekkel kapcsolatosan egyetértek, tökéletesen működött volna a film ezek nélkül is, de egy ekkora költségvetésű filmnél muszáj minél szélesebb rétegeket megcélozni.
    Zárójelben megjegyzem Nolan (még mindig) nem tud minőségi akciójelenetet rendezni.

    Az időbelassulással kapcsolatban - pestiesen szólva - valami tényleg nagyon nem jött át, itt a történet alakulásának szerves részét képezi, míg a Mátrix-ban nem más mint eye-candy, nem is értem hogy hogy jöhetett fel mint párhuzam.

    Amúgy tisztában vagy a 'science-fiction' fogalmával?

    "Mivel mindenki istenítette úgy ültem be a moziba, (főleg a trailer után) hogy most látni fogom életem egyik legjobb filmjét." - ezt a hibát (sajnos) én is sokszor elkövetem, javaslom tekintsd meg ismét "tiszta fejjel". Legutóbb a 2009-es Star Trek-el jártam így, anno húztam a szám, hogy milyen szög-egyszerű, pár hete megnéztem ismét, és rá kellett jöjjek hogy egy baromi szórakoztató élvezetes adrenalin-bomba.

    "..tele van bakival, ellentmondással." - példákkal támaszd alá pls. Nem állítom hogy hibátlan, de ezt a "tele van" kifejezést picit erősnek érzem.

    Még egyszer hangsúlyoznám, hogy továbbra sem istenítem a filmet, a személyes top20-amba talán be sem fér, de a popcorn között viszont magasan az utóbbi évek egyik legjobbja.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák