Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Naked Lunch (1991, BD)

    Szédítő film. Még mindig nem igazán tudom hová tegyem.

    Hihetetlen nehéz így nézni valamit, hogy nem tudjuk ki mikor és milyen szer hatása alatt van, és csak az esetek kb. felében lehet viszonylag megbízhatóan eldönteni, hogy kinek a szemszögéből látjuk a dolgokat (illetve hogy valóságot vagy halucinációt látunk).

    Miközben a végén elhangzott az utolsó mondat, már elkezdtem magamban sikítani, hogy "Neee!", aztán a végéhez ért a mondat, és tényleg elvágták a filmet, ahogy sejtettem. :N

    A leg felületesebb kérdések SPOILER-el:

    Miből volt pénze erre? Elmenekült otthonról azzal, amije volt (és az nem lehetett sok), aztán nem csinált semmit, csak írt és falta a szereket. (Valamiből csak fizetni kellett a lakást és a tömérdek cuccost...)
    Mondjuk ebből nekem valami olyan bontakozik ki, hogy talán árulta is a cuccot. Legalább is nekem az írógép visszacserélős jelenet erre utal (zárt táskákat cserélnek, és feltűnően virágnyelven beszélnek a tartalmukról...), de a végén mégis azt látjuk, hogy írógépet vág a földhöz (ami előtte bogár volt, dehát na...). És a végén is volt egy egész közvetlen utalás erre, hogy ő most vagy egy "béta teszter" valami új szerhez, vagy tejesztő (is?). Csak hát az meg egy olyan karaktertől jött, aki épp akkor vedlette le a női maszkját, szóval... áááááá...

    ->:))<-

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák