Aktív témák

  • Tibiajax

    nagyúr

    válasz Huma #46941 üzenetére

    igen igen igen........ igen
    most sok igazságot mondasz, valoban ez van. nehéz téma ez.. azt gondolom, abba mindenki egyetért velem, hogy a régi magyar szinkronok -mind a hangválasztásokban, mind a megvalósításukban- csodálatosak voltak, a világ legjobbjának tartották. Ez volt, kb '98 - 2000-ig bezáróan..
    Azóta, egyrészt a kercsatornák és tematikus csatornák indulásának, másrészt a sok sok régi művész eltávozásának 'köszönhetően' értéktelen tucattermékké vált ez a munka. Technikailag olyan kurva jól meg tudják csinálni, sokcsatornás kristálytiszta hang, az eredeti szájmozgással halálprecízen együttélő magyar hang, de maga a hangorgánuma, a játéka, na meg a fordítás is sokszor, kommersz és unalmas
    érdekes látni sok sok régi amcsi filmnél, rengetegszer van olyan, h látunk még szájmozgást, szinkron meg nincs alatta, vagy fordítva..:) de akkor is, az egy művészet volt még azoknak, akik csinálták.
    A remény rabjait, Forrest-et, a die hard-okat, a csupaszt pisztolyokat, a van aki forrón szereti-t meg ki tudja hány filmet még milyen lenne elképzelni a magyar hangok nélkül..:)

    a régi időkben jó volt magyarul nézni amerikai filmeket, ma már kifejezetten kínos. és nem is akarok.

Aktív témák