Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz oriic #47071 üzenetére

    Cube²: Hypercube

    Nem mondanám, hogy gyengébb lett. Van, amiben jobb, van amiben gyengébb.

    Az elsővel ellentétben, ahol hamarabb jöttem rá a poénokra, mint a szereplők, itt végig csak elképzelni próbáltam hogy működik a hiperkocka.

    A fő történeti szálat pedig nem is biztos, hogy értem:

    A Vakhekkercsaj feltalálja a hiperkockát, a katonaság megépíti a prototípust, erre ő megrémül attól, hogy tényleg használni fogják, ezért elmenekül a nyakláncnak álcázott adattárolóval (amin feltételezhetően a hiperkocka technológiája [is] rajta van) a hiperkockába, hogy annak összeomlásakor ő maga és a "titkai" is megsemmisüljenek (és ő maga valamiféle feloldozást nyerjen...)?

    A bent lévők egy része lett volna a tesztcsoport, de a vakhekkercsaj után küldtek egy álcázott ügynököt (a szőke nőt), hogy vigye ki a vakhekkercsajt, de legalább az adattárolót (amiről talán nem is tudta, hogy létezik, csak a végén jött rá, hogy: hoppá, a nyaklánca egy adattároló, akkor az is elég lesz nekem, főleg ha amúgy is megnyiffant a vakhekkercsaj).

    A legvégén viszont széthullik a történet.

    Nem látom az értelmét annak, hogy ha a szőke ügynöknő eredetileg nem tudta, miként juthat ki a hiperkockából (másik jó ok, hogy babusgassa a vakhekkercsajt, aki kivezetheti), akkor hogy jutott ki mégis a végén?

    Miért pont körülötte kezd el összeomlani a hiperkocka? Vagy a másik oldalról: Ha nem tudta hol a kijárat, akkor miért sikerült épp pont a vihar szemében állnia a helyes időpontban?

    Rendben, a fizikus kiszámolta az összeomlás időpontját. A szőke ügynöknő rájött, hogy ez a szám ezt jelenti, arról viszont fogalma sem lehetett, hogy mi fog ekkor történni és nem állhatott szándékosan épp a jó helyen a jó időben. Csak időpontja volt, helyzete nem. (Kérdezve nyugtázzák is a végén, hogy kitalálta a megoldást: mi volt az...??? :F)

    Ha csak nem az a megoldás, hogy a vakhekkercsaj tudta (valami nyolcadik érzékkel megérezte???), hogy a kijárat mellett ácsorog az összeomlás szélén és azért szerette volna, hogy a szőke nő magára hagyja, hogy egyedül maradjon, mikor lejár az idő...? (És, akkor lelőhetik a katonák? Eredetileg azt mondta inkább hal meg így, mint golyó által. Vagy rájött, hogy szívás a halál és inkább megpróbál velük dolgozni?)

    Vagy van valami egzakt 4D-s megoldás, csak én vagyok hozzá túl korlátolt? :))

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák