Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz blackydan #47317 üzenetére

    Fú, pedig a D9 zseniális film.

    Idézek egy másik fórumról ismerőstől:

    Kozepesen emeszthetetlen, atlagosan gagyi, kicsit jobb spec effektekkel megaldott (vagy annyit fejlodtunk, hogy ez is gagyi mar?), logikai buktakkal es bakugrasokkal fuszerezett semmimassza. 4,5/10

    De csak akkor, HA nem ugy nezem, hogy a hajo Jo'Burg felett allt meg. Ez ugyanis mindent megvaltoztat! Iden voltam mar joparszor Jo'Burgben es belekostoltam a del-afrikai elet savaba es borsaba is, es a tapasztalatok kicsit atertelmeztek a filmet. Hogy csak a film elejerol emeljek ki egy peldat, a bevagott videok valodi hiradoreszletek a lazado feketekkel + ramontirozott prawnokkal (ahogy a vegen az unneplo tomeg Mandela szabadulasat unnepli valojaban). Ez csak egy aprosag, eredetileg sokkal tobbet irtam, de megette a forummotor, most meg mar tul keso van ujragondolni az egeszet. Kicsit keseru szajizt is hagy maga utan a film, hiszen az ember sokkal konnyebben azonosul holmi "Garnelakkal" szembeni ellenszenvvel, mint mondjuk a feketek kirekesztesevel (plane retrospektive). Hiaba volt fogadkozas, hogy "de nem, en ugyan soha nem tennem...!"

    Innen nezve az utobbi idok legzsenialisabb filmjeinek egyike volt, legalabb annyira durvan csomagolva a tukorkepet, mint a Contact tette ezt jo 10+ evvel ezelott. Javaslom, hogy olvassatok utana a del-afrikai tortenelemnek es/vagy ugorjatok le par hetre korulnezni, maris mas lesz a film lenyege. 11/10!

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

Aktív témák