Aktív témák

  • babferi

    tag

    Azert irok most ide mert tegnap lattam az altalam evek ota , egyik legjobban vart filmjet , a Prometheust. Jelenleg angliaban elek baratnommel igy lathattam . Megprobalok mindenfele torteneti spoilert mellozni , max egy ket kisebb utalas lesz .
    Nos mar irtam , hogy az egyik legjobban vart film volt szamomra , az elvarasok eleg magasak is voltak. Ill. az Alien filmek nagy kedvencek , akarmikor megtudom oket nezni , szamomra orok klasszikusok ( foleg az 1. es 2. reszek ) .
    Kezdenem a latvanyvilaggal , nos arra panasz nem lehet , pazar. Bar ezzel a reszevel 2 problema van . Ha valaki latta az osszes elozetes trailert akkor latta szinte az osszes komolyabb vizualis jelenetet . Ezek foleg csak a film legelejen es a legvegen tobzodnak. Amugy gond a film ezen reszevel nincs !
    A szineszi jatek boven hozza ez ilyen tipusu filmektol elvarhato maximumot , de nem is csoda , jo a szereplogarda .
    Az eredeti hang elvezetes volt ( en ha tehetem filmek eseteben torekszem is az eredeti hanggal valo megnezesre ).
    A problemam a filmmen kapcsolatban inkabb a tortenetvezetessel, formalassal kapcsolodoan van( ami miatt kisse vegyesek az erzeseim a fillmel kapcsolatban , talan egy picit csalodas is ). Eloszor is a film nekem tul gyorsan indul be kisse , nem bantam volna ha min. 10-15 perc tortenest meg beraktak volna a bolygora valo leszallasig. Ill. meg az is zavar , hogy nehany hianyzo "ficsor" miatt nem ereztem osszhangban teljesen az Alien elso reszevel .
    Problema nekem meg az is , hogy a film kinyit egy-ket kerdest amit viszont nem valaszol meg ( majd ha megnezitek erteni fogjatok mire gondoltam ). Valahogy a film alatt nem ereztem igazi fokozast sem , nem ereztem , hogy lett volna valami igazi tetopont amit vart az ember ( bar ez lehet csak enmiattam van , nektek meglesz lehet ).
    Hiaba Scott rendezte , valahogy ez annyira szamomra nem erzodott .
    Egyebkent 2D -ben neztem , engem annyira nem vonz a kamu 3D ( a Hobbitot mondjuk tuti abban nezem :)) )
    Nagy hirtelen ennyi . Egyebkent jo film , csak nekem kisse csalodas , jobbra szamitottam . Kozel sem ut akkorat mint az Alienek utottek akkoriban es akar most is .

    Szamomra 7/10

    [ Szerkesztve ]

    ... Vicces fiu vagy te Sully , kedvellek ; eppen ezert teged ollek meg utoljara ... - Emlekszel , azt mondtam teged nyirlak ki utolsonak?! - Igen , emlekszem ! - HAZUDTAM ! ...

Aktív témák