Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz enginev3.0 #38143 üzenetére

    Megállni akkor sem kéne a letöltésnek (0 bájt/sec szintre, mint a szög beállni). De jelentős belassulás előfordulhat, elég gyatra minőségű, gyenge, régi, rettenet kicsi írásterhelhetőségű 15 nm-es Toshiba planár TLC NAND van rajta, valami olcsó vezérlő, nuku DRAM cache, SLC cache mértéke sem derül ki. Ez egy belépő szintű modell. Ezek gyakran ennyit tudnak, ha nagy workloadot eresztesz rájuk. Átlag felhasználáshoz készültek, amikor csak OS fut róluk némi böngészéssel, meg 1-2 irodai program, játék és kifújt.

    Ha csak letöltőgépről van szó, ajánlom a Linuxot. Nem bolygatja annyit a háttérben a háttértárat, jobbak a fájlrendszerei, a kernel sokkal jobban cache-el mindent, ergo simábbak a lemezműveletek.

    A tesztben én egyébként 80,2 MB/sec random write-ot látok (ami 4K Q1T1-et jelent). Ez viszont önmagában nem rossz szint, ahogy látod egy Samsung 960 EVO NVMe is csak 78-at nyom ebben a műfajban, a legtöbb konzumer SATA SSD meg 40-60 között szór. Szóval még a 69 MB/sec sem lenne olyan rossz érték

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák