Új hozzászólás Aktív témák

  • IO.sys

    őstag

    válasz IO.sys #79005 üzenetére

    Összehallgattam az árnyékolt kábelt, amit csináltam (csavart érpáron még csavartabb árnyék), a próbakábellel, aminek az egyik fele sima polgári nyomtatókábelből, másik fele szerelhető kábelből van. Utóbbi ahhoz kellett, hogy rájöjjek, hogyan lehet megszakítani az USB tápot.

    Az első benyomásom pár napja az volt, hogy a próbakábel jobban szólt, mert az újnak éles, fárasztó lett a magasa. Következő nap meghallgattam az összes referenciazenémet, az ítéletem nem változott. A dologhoz hozzátartozik a hangulatom, hullafáradt voltam mindkét alkalommal.
    Most egymás mellé tettem a két kábelt és egy dalba ugyanazon a ponton belehallgattam mindkettővel. Hát nemtom, meglepődtem. Az lett volna várható, hogy amit hallottam pár napja, az úgy van. Az új kábel lehet, hogy belejött a dologba, mert a magasai nem idegesítőek, leszámítva azt, hogy mintha a hangkép felső fele egy buborékban szólna, viszont az egész zene sokkal definiáltabb, mint a (mezei) próbakábelnél. Minden a helyén van, van basszus, közép, vokál, magasak. A próbakábel az árnyékolthoz képest vérszegény, illetve olyan, mintha egy lefordított vödör alól szólna, a 25 évvel ezelőtti vásári vállon hordozós magnó jutott róla eszembe.

    Szóval jó ez a kábel dolog, csak most nem a megfelelő akadt a kezembe, majd építek még. Ezek után aki azt mondja, hogy az USB kábelnek mindegy, hogy miből van, vagy hülye süket vagy nagyon tapasztalatlan és akkor minek nyilatkozik. Én meg nagyon kíváncsi lettem, hogy egy Supra vagy valami komolyabb hogyan szólhat.

    凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Új hozzászólás Aktív témák