Új hozzászólás Aktív témák

  • Vertigo18

    addikt

    válasz tomcica #26980 üzenetére

    Volt egyszer egy ilyen műsor valamelyik szenny-csatornán, hogy egy csomó emberkét elosztottak két csapatra, majd bedobtak egy erdőbe. Az egyik csapatkapitánya egy "léleksimogató" pszichológus-féle mókus lett, a másik csapatkapitány egy igazi katonatiszt. Az egyik csapatnál, ha megnyerték a másik csapat elleni versenyt, akkor jött a dícséret, ráadásul egész nap csak ápolgatta a kapitány a lelküket, a másik csapatnál viszont igen erős pszichikai ráhatás jött a katonatiszttől, akkor is, ha nyertek, ezzel még jobb teljesítményre akarta őket ösztökélni.

    A lényeg, hogy ha jól emlékszem, a katonatisztes csapat teljesen összetört lelkileg, sorra veszítette el heteken keresztül a feladatokat (persze jobbnál-jobb kaják voltak a jutalom, tehát ettől is elestek ezzel), a másik csapat meg a folyamatos sikerélmény miatt egyre vidámabb lett és nyerte a versenyeket.

    Aztán, úgy az 5., vagy a 6. hét környékén történt egy fordulat, kellőképpe edzettek lettek mind fizikálisan, mind mentálisan a katonatisztes csapat, a másik csapat meg eltunyult a sok dícsérettől és a kudarcélmények hiányától és innentől MINDEN feladatot megnyertek a "fegyelem" csapat tagjai. Meg magát a játékot is.

    Nem véletlen talán, hogy a hadseregnél sem arról szól a kiképzés, hogy "ejj, de ügyes voltál", hanem arról hogy tudatosítják veled, hogy mekkora egy senki vagy.

    Ergo: én megértem ezt a fajta edzésmódszert is, még ha nem is biztos, hogy tudnám csinálni... :)

    Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!

Új hozzászólás Aktív témák