Új hozzászólás Aktív témák

  • szekto

    aktív tag

    válasz masta_dry #10585 üzenetére

    Na hát ilyet pont nem csináltam még :D De feltételezem, hogy azért kell végigkattintani újra, mert úgy érzékeli, hogy megváltozik a felület, és nem tudja, hogy Te most melyikre gondoltál.

    Ami szerintem ilyenkor történhet - példa: csinálsz egy lemezdarabot, amiből most - amúgy helytelenül - kivágsz egy furatot Extrude-dal. Tegyük fel, hogy ezt valamelyik másik alkatrészhez akarod majd illeszteni, ezért referenciaként behívod ennek az előző alkatrésznek a körvonalát/sketch-ét. Ugye szépen behívja, minden oké. Valamiért rájössz, hogy módosítani akarod a furatodat, de mondjuk először nem átméretezed a kört, hanem kitörlöd, majd leteszel egy másik kört, beméretezed...és akkor jön a bibi, meg a fejvakarás, mert szétesik a másik modell, mivel nincs referenciája. Ekkor az történik, hogy bár látszólag Te ugyanazt a kört tetted vissza, gyakorlatilag azonban mégse. A program a háttérben valószínűleg az adott 2D-s elemekhez is külön számot rendel, s az alapján tudja behivatkozni, amikor referenciaként ráböksz.

    Lehet, hogy nem pont ugyanez, de valami hasonló játszódhat le, amikor a modellt frissíted. (De anno mintha ezzel én is szívtam volna 1 sort.)

    U.i: bocsi a hosszú meseszerű válaszért. :)

    Gigabyte B450M-DS3H // AMD Ryzen 5 2600 // 2*8 GB Kingston FURY DDR4 2666 MHz // Gigabyte RTX 2060 Gaming OC 6 GB // 1*Kingston FURY Renegade 500 GB nVME M.2 SSD // 500 GB + 1 TB WD Blue HDD

Új hozzászólás Aktív témák