Új hozzászólás Aktív témák

  • Atlantis

    veterán

    válasz Reset Elek #11133 üzenetére

    Semmi különös trükk nem kellett, lemodelleztem, beszíneztem, ahogy tegnap írtam, kiosztottam. Ennyi. Mint írtam, nekem Creo 4 van, nem tudom, 2-esben hogy működött, azt a verziót pont nem használtam egy percet sem.

    A hozzám hasonló régi ProE-s emberek pont amiatt morognak legtöbbet, hogy a PTC próbálja közelebb vinni a kezelőfelületet az általam csak "üveggyöngy szoftver"-nek nevezett konkurenciához, elsősorban a SW-höz. Részben emiatt (meg az Office-hatás miatt) jelent meg a Ribbon Interface, meg a többi baromság (ami csak arra jó, hogy a hasznos munkafelületet csökkentse) és tűnnek el egyre inkább az általad logikátlannak nevezett menük és került elő többszáz ikon helyettük. Ezzel a folyamattal még nem végeztek teljesen...szerencsére arra azért vigyáznak, hogy többé-kevésbé megmaradjanak a régi szolgáltatások, de azért ez sem sikerül nekik teljesen, jómagam ezt különösen műhelyrajz-készítésnél vettem észre. Fentiek miatt nem értem, miért gondolod, hogy a fejlesztők nem mernek ezen változtatni, sajnos pont megtették és ezzel pofán is csapták a régi felhasználókat a licenc-eladási számok fenntartása/fokozása érdekében. Ezt még meg is értem, még ha nem is örülök neki. De ez már egy többéves történet, még a WF/Creo váltáskor volt, manapság kár is beszélni róla.

    Nem hiszem, hogy bármit is tanulni kell, meg bemagolni a parancsok sorrendjét, van egy logikája, mindent aszerint csinál. Aki ráérez, nem jelent neki gondot, kiszámítható. pontosan tudom, mikor mit várhatok tőle, érzem hogy mikor van "tele a töke", mikor akarna kifagyni és nem omlik össze váratlanul, mint a SW naponta többször teszi a kollégáimnál. Biztos egyénfüggő, kinek mennyi ideig tart erre a logikára ráérezni, de szerintem minden szoftvernél szükséges ugyanez, egyébként a súgó itt is rendelkezésre áll és jópár videót is találni a neten, valamint a PTC Knowledge Base is hasznos tud lenni.

    A hálózati licencelés hibáihoz vajmi kevés köze van a Creonak, tudtommal ugyanazt a megoldást használja, mint több más szoftver, kvázi egy külső szoftver. Én a Creohoz nem hálózati licencet használok, nem ismerem a problémáit, egyik moduljához használok hálózati licencet, azzal nincs semmi gond hibernáláskor. Egyébként nekem alap, hogy hibernálás előtt (is) mentek, így ha valóban újra kell indítani, nincs adatvesztés.

    Vicces olvasni, amit az oktatásról írsz, ismerve az SnT (a hazai forgalmazó) erőfeszítéseit ezen a téren. Ugyebár a Creo-nak elég jó oktatási verziója van (ellentétben az általad nagyra tartott SW-kel) és az SnT már középiskolai szinttől támogatja az utánpótlás-képzést, a felsőoktatásról nem is beszélve. Talán az utóbbi években kevesebb energiájuk jutott rá, mert szerencsére veszik a szoftvert, mint a cukrot. :) Az hogy nincs aki tanítsa, talán csak annak köszönhető, hogy aki ismeri, jövedelmezőbben tudja használni a tudását az iparban, mint az oktatásban. Erről sem a szoftver tehet.

    Én nem érzem úgy, hogy küzdeni kellene a Creoval a mindennapi munkám során, azt hiszem ez már nyilvánvaló az eddigi írásaimból, a te gondolatmenetedet követve: szívesen vagyok "túsz". :) Sőt, inkább azok előtt emelem kalapom, akik a SW-kel szívnak nap, mint nap, különösen a 2017-es verzióval, amit a kollégáim "áldanak" rendesen, én kerülöm, mint ördög a szentelt vizet és néha nyíltan röhögök rajtuk, de ők azt választották, egyék meg, amit főztek. Én is azt teszem, csak nekem ízlik. :)

    [ Szerkesztve ]

    >>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

Új hozzászólás Aktív témák