Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz Because #49380 üzenetére

    Igazából nem a gyakorlat maga, hanem a kivitelezési mód tudja kímélni a vállat. Fekvenyomáshoz tippek Jeff Cavalieretől: link.

    Guggolásnál meg azzal tudsz játszani, hogy nem mész le olyan mélyre, vagy egylábas variációkra térsz át, oda elég kis súly is, vagy még az se kell. Illetve olyan láb gyakorlatokat csinálsz, ahol nem kell előrehajolni, egyenes törzzsel is kivitelezheted, például kitörések, bolgár guggolás, lépcsőre fellépés (ezt múltkor csináltam két kézivel, durván bedurrant tőle a seggem :D ), illetve ott vannak a pliometrikus gyakorlatok is. Felugrások, sprint stb.

    (#49383) Ijk
    Én a legjobban két egykezessel tudok vállra koncentrálni, ülve. Ehhez hasonlót csak akkor érzek ha instabil felületen végzek nyomó gyakorlatokat, például gyűrűn tolódzkodás, gimnasztikai labdán fekvőzés stb. Illetve az egykezes, oldalsó hídtartás is egész jó tud lenni.

    (#49385) BÁ Nutrition
    Ahogy kukinyo írja. Nem elsősorban a váll edzése volt a lényeg ennél a gyakorlatnál, hanem a színpadiasság, arra kiválóan alkalmas volt, hogy elkápráztassa a laikusokat.

    (#49389) prot-ko
    Köszönöm szépen, eddig nem hallottam még róluk. :R

Új hozzászólás Aktív témák