Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Cassidey #92559 üzenetére

    Az egyik edzést szánjátok rá, válasszatok ki 2 gyakorlatot és bemelegítés után 8-10 ismétléses súlytól induljatok el.
    Ebbe nyomj 3-at, majd kezdősúlytól függően 1-2,5 kilónként pakoljátok fölfelé addig amíg megy bele a 3 rendes* ismétlés.
    Ha már csak 2 megy, akkor vége a tesztnek.
    Azon a súlyon maradhattok, amelyikben ment még a 3, ez lesz ~ a 4 ismétléses súlyod, ha visszaveszel egy keveset, akkor meg az 5-6 ismétléses.
    1RM-et felmérni hülyeség, ahhoz nagyon alapos bemelegítés kell, ami lehet, hogy a te erőszinteden magában kimerít annyira, hogy az 1RM se 1RM lesz, hanem 1 ismétlés az egyébként pihenten 2 ismétléses súlyba.
    Egyébként se jó semmire, mert állandóan változik ahogy erősödsz vagy belejössz egy gyakorlat kivitelezésébe, ily módon pedig gyakorlatilag minden edzésen fel kellene mérni az 1RM-et, ami nyilvánvalóan irreális. Erőemelőknél és versenyzőknél van jelentősége, hogy tudják mennyit tudnak biztosan bevállalni versenyen.

    * tehát nem darabos, hanem szép folyamatos, oda-vissza összesen legalább 3-4 másodperces, 3.-nál is teljes tartományú ismétlés.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák