Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz dudika10 #19795 üzenetére

    És AMDFan-nak is:
    Én ugyan nem akarlak meggyőzni titeket semmiről, főleg az utóbbi harminc-negyven-ötven év hangtudományi paradigmáinak fejlődését nem fogok nekiállni itt elétek tárni. (Nem fordítom erre az energiáimat, időmet, ami másra kell.) Hasznos lenne megértenetek, hogy ez egy fórum a tapasztalatok, vélemények, problémák, tanácsok megosztására. Én csak (elsősorban más tapasztalatlan fórumozók kára miatt) sajnálom, hogyha megrögzötten hangoztatja valaki, hogy a Föld lapos kell legyen, különben leesnénk róla.

    Amiről beszéltek, az önmagában értelmezhetetlen, ennek illusztrálására három példa, azért ez a három, mert a napokban ez a három merült fel hasonló jelleggel. Képzeljetek el három duplavaktesztet (vagy tripla- vagy kvadro- vagy akárhányszoros) vaktesztet.
    1. Digitális kábel teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen az egyesek és nullák azok egyesek és nullák". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer FT per méter árú arany-ezüst tömörsodrott, háromszorosan árnyékolt... "agyonwoodoo-zott" kábele, a másik pedig a műanyag raffia, amit a ruhaszárítónkból szedek ki. El tudod képzelni a két kábel hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémkábelek közé esik?
    2. Tápkábel teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen a sokmillió kilométeres szir-szar nagyfeszültségű hálózat mögött aztán mennyit számíthatna, hogy az az egy méter kábel milyen hiperizé". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer Ft per méter árú arany-ezüst tömörsodrott, háromszorosan árnyékolt... "agyonwoodoo-zott" kábele, a másik pedig a ruhaszárítónk fa vázából kifűrészelt lécdarab. El tudod képzelni a két kábel hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémkábelek közé esik?
    3. RCA csatlakozó teszt, ahol ugyebár "mindegy, hiszen...". Egyik versenyző a HyperAudio 500ezer Ft per darab árú arany-ezüst borítású... "agyonwoodoo-zott" csatlakozója, a másik pedig a ruhaszárítónkról leszedett facsipesz. El tudod képzelni a két csatlakozó hangja közötti különbséget? Mérhető lesz? Vagy csak placebó? El tudod képzelni, hogy azért a kettő között is létezik számtalan fokozat, és hogy a fokozatok egy része az áramvezetésre egyébként alkalmas különféle fémcsatlakozók közé esik?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák