Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    válasz simongab #57484 üzenetére

    NA EZT NAGYON KÖSZÖNÖM NEKTEK krichd1 és simongab!

    Kb. ez az a szint, amin én el tudok indulni.

    1.) Az optikai dolgon már túlléptem, elfogadom a tapasztalatotokat, nem lesz.
    2.) Az erősítő meghallgatás jó dolog, de még méláznom kell azon, hogy annak mi értelme, hogy egy helyen meghallgatok egy erősítőt egy hangfallal, egy másik helyen, másik időben pedig egy másikat, mert ez alapján én így nem tudok összehasonlítást tenni.
    Segíthet az, ha viszem a hangfalamat, de azzal nem tudom, mennyire látnak szívesen, és olyan nehezek, hogy két emberes munka.

    3.) Az erősítőmet meg fogom nézetni, hogy mennyire rossz, de hajlok egy új vételére, ha azt mondjátok, hogy az én hagfalammal jobban szólna. Nagy különbségeket a 2. pontban felsoroltak miatt nem hiszem, hogy tudnék felállítani, inkább olyan vonalon tudok elindulni, ha egy konkrét vételre, mint mondjuk ez az Audiolab, azt mondjátok, hogy ez alkalmi vétel, és nagyságrendekkel jobb, muszáj megvenni, akkor ez nyomós érv lehet. Egyelőre nem tudom hova tenni ezt az Audiolab-et mint konkrét vételt.

    4.) Külön médialejátszó nem kell, mert nálam egy PC tölti be ezt a funkciót.
    5.) CD vagy más lejátszóm nincs, FLAC, MP3, WMA
    6.) MP3-akban viszont kimondottan hallok különbséget, különösen mivel itt lehet A-B tesztet végezni egy halandó ember eszközeivel is. A Fraunhofer kodeken szerintem hallani, hogy sokkal jobb, mint mondjuk egy Lame.

    7.) Digitális erősítőm vagy DAC-em eddig még nem volt, jó hangkártyám viszont igen, azzal hallgattam régebben, analóg sztereo kimeneten. Ez a szint nekem megfelelt. Ennél jobbat valószínűleg nem igénylek. De aztán ki tudja. Amikor elmentem egy behallgatóterembe, az ottani hangot nem tudtam összehasonlítani a PC-vel. Most az alaplapomon egy ilyen van a gyártó szerint: Realtek ALC1150 Audio Codec, Premium Blu-ray Audio support, Nichicon Fine Gold Series Audio Caps, TI® NE5532 Premium Headset Amplifier (Supports up to 600 Ohm headsets), Supports DTS Connect.
    Amennyiben azt mondjátok, hogy sokkal jobb lesz, akkor persze hangkártya is lehet. Régen MIDI-ztem, ehhez vannak külső eszközeim, ezekhez amúgy sem lenne rossz valami port. Fogalmam sincs, hogy ezeknél az új kártyáknál hogy vannak a hangkönyvtárak, a 15 évvel ezelőtti szinten vagyok leragadva.

    8.) Az Onkyo TX-8050-et én sem szeretném a korábban kitárgyalt okok miatt, ezt csak azért említettem, hogy ez volt szimpatikus, csak nem jöttem rá, hogy mi lehet még jó alternatíva, ill. más szemlélet. Azt gondoltam, a sok szar kütyü bele majd ott ellesz, hangzásban meg biztos kielégíti az igényeimet.
    Most már így biztos más lesz.

Új hozzászólás Aktív témák