Új hozzászólás Aktív témák

  • Colos1

    őstag

    válasz Colos1 #57985 üzenetére

    GY.K.:

    példa, lesarkítva:

    legyen adott két hangfal.

    Az egyiknek szép hangja van, tetszik neked, kellemes hallgatni, de a színe nem megy a függönyhöz, és bumfordi.

    A másik szarul szól, hallgathatatlannak tartod, de csicsás, csilli-villi, ledsorok villognak rajta ritmusra, gyönyörű formaterve van, és még a színe is passzol a függönyéhez.

    Ha te ezek után a másodikat választod, akkor a 2. szabály lép érvénybe, mert nem a hangzás volt az elsődleges szempont, hanem a csicsa. Ekkor javaslom inkább valami festmény, vagy dísztárgy vásárlását, mert az adott cucc csak arra lesz jó, hogy nézegessük. Ilyen célra is lehet vásárolni, de az más téma, ez esetben a cél: "dísztárgy" vásárlása, és nem "audio berendezés" vásárlása.

    Megint érvényes a szabály akkor - ez majdnem ugyan az, mint a példa, csak nincsen lesarkítva - , ha tetszik a hangja, nem találsz jobbat, de nem tetszik a kinézete, ezért egy olyat veszel, amelyiknek kissé rosszabbnak ítéled a hangját (de még jónak), viszont szebbnek tartod. Itt is elsődleges volt a kinézet, mert előbbre tartottad a hangzásnál.

    Ha az elsőt választod, de megpróbálod átfesteni, vagy a harminc kapható színből megpróbálod kiválasztani, azt, amelyik a legjobban passzol a szobádhoz, akkor már nem érvényes ez a szabály, mert nem a kinézet alapján választottál.

    Akkor sem érvényes, ha egyformán tetszik mindkettőnek a hangja, de azt veszed, amelyiknek tetszik a formaterve, mert ez esetben bár elsődleges kinézet, a hangzás alapján nincsen választási opció.

    Mellesleg pont emiatt csinálják a normálisabb gyártók azt, hogy egyszerű, letisztult formatervet alkalmaznak, próbálnak a "semlegességre" törekedni, hogy mindenhova passzoljon, vagy maradjon észrevétlen.

    Remélem így már érthetőbb voltam.

    Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

Új hozzászólás Aktív témák