Új hozzászólás Aktív témák

  • g@bo

    nagyúr

    válasz Mercutio_ #1696 üzenetére

    én euróba toltam, és kötöttem le, új forrásra sok helyen adnak 2,5% kamatot /-kamatadó.../ cib 3,5% de lejáratkor 2,5 v kevesebb, friss lé csalogató....

    forintra kapsz 4,5% kamatot /pl cib , -0,9% kamatadó / infláció meg 6%+, anyjukat.

    szvsz érdemes átváltani, eurót én május környékén vettem 263 ért, 1 hónapja 290 volt / 285é lehetett volna eladni, mert ugye a váltó se vesz full áron :D / az kérem 20 ft haszon ójrónként, mondjuk 8% kamat pár hónapra........., tisztán. igen, rohantam megfizetni az árfolyamnyereség adót...

    chf jobb lenne, de nem a mostani áron, leszámítva a válság előtti irreális árfolyamot, én 176é zsákoltam, tehát a nyereség itt is érezhető, a bankok által frankra fizetett kamat nem.

    lekötni csak az euró jó, a többire piti a kamat. de bármi jó a forint helyett, ha a pénzed szeretnéd óvni....... még a vánkosban is elfér egy köteg chf.

    ha pesti vagy, a blahán van korrekt váltó, banki árfolyamok nem túl kedvezőek.

    horvathd, ez az érdemes átváltani...... a válság óta brutál árfolyamkilengések vannak, a forint sokkal jobban inflálódik, mint a bevallot, igaz, az ojró is, de 1-2% elviselhetőbb. a forint nem megbizható megtakaritás, ha nincs szükség a pénzre, egy jó pillanatban érdemes euróban gondolkodni. bár kitudja, mikor rohad le az eurózóna, de akkor a forint se ússza meg... ezért lehet jobb a chf, amit most a devizahitelesek törlesztései is erősitenek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák