Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Reggie0 #118686 üzenetére

    nemtom, jobban belegondolva logikus, csak nekem valahogy furcsa. egy bootloadernek kicsit overkill a SD kártya.

    #118687 azbest:

    hogy mi a célja azegyértelmű, amin én fennakadtam, utólag ezt némikeg felülbírálva, az az hogy erre biztos egy SD kártya a legjobb megoldás-e. bár nagy előnye hogy a vezérlő írásvédetté tehető, ezt elismerem.

    nyilván függ attól is hogy milyen kártya. én a GTX950 quadro tesójával próbáltam, azzal ragyogóan ment, a leválasztás is. a FirePro S9300 x2 már néha problémázott, mondjuk ott egy teljes PCIe switchet kell először inicializálnia és utána a két GPU-t, az valóban stabilabban ment cold boot-tól.

    ami a NVMe bootot illeti, a corebootban van NVMe driver szval tud róla bootolni. mondjuk ennek meg az oprom supportja az ami megkérdőjelezhető, SAS HBA-ról még nem igazán sikerült rávennem hogy betöltsön, bár ez talán egy laptop esetében nem is akkora nagy baj.

    apropo, a SAS HBA leválasztása, na az néha szokott problémás lenni, még akkor is ha először leállítom a RAID tömböt, majd leválasztom a PCIe végpontot. nyilván maga a kártya meg a drivere se arra lett optimalizálva hogy egy már futó rendszerből egyszer csak ki legyen tépve. mindenesetre fagyás nem szokot lenni csak megkergül a lemezkezelés kicsit.

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák