Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolti75

    senior tag

    válasz Tim82 #119448 üzenetére

    Egy kicsit erősen fogalmaztam, de számomra ez a gép abszolút a rá se nézek kategória, nem hogy ajánljam valakinek egy Thinkpad topicban. Ennyiből vennék egy T14G3-at sok garanciával, az hogy cserélhető ez-az, már túltárgyaltuk párszor, hogy nagyon szűk rétegigény (na erre írni fog a Tikakukac :D ).
    Amilyen szinten most van a laptop gyártás, gyakorlatilag a garancia végével minden nap egy ajándék.

  • zsolti75

    senior tag

    válasz FoxiestFox #119449 üzenetére

    Minden cégnek csak addíg van "filozófiája" míg kicsiben megy a biznisz, utána megy a sutba az egész.
    Már százszor olvashattátok ezt tőlem, a számítógép egy vacak termék, nem kell mögé képzelni semmit. Megveszem, jól működjön, legyen támogatás és gari, a többi nem érdekel.

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz zsolti75 #119452 üzenetére

    Oké ez te vagy és a te hozzáállásod, vagy véleményed. De azért valahogy próbáld elfogadni másét is. :P

    Szerintem pl számít a javíthatóság, az alkatrészek és komponensek dokumentációjának , diagramjainak elérhetősége, a modularitás, ilyesmi.

    De ez right to repair ötlete nem csak a fostos laptopokról szól, hanem mindenről, mert ha ezen az úton megyünk tovább, elérünk ide legyen szó az autónkról, a laptopunkról, a telfonunkról (itt már nagyon előrehaladott a kár sajnos).

  • Tikakukac

    titán

    válasz adika4444 #119443 üzenetére

    Pedig 5490 tudott műanyagot repeszteni ha használták keményen :B

    7490 adott, sokkal jobb anyagokból, 4 magos verzió egy cool n quiet opcióval fan oldalról patika, benti irodai stúdiós gépünk ez.

    Ha sokat ugranál, nos, necces. De mi a terv?

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • Reggie0

    félisten

    válasz zsolti75 #119451 üzenetére

    Mamar minden laptop szar, csak mashogy. A cel az, hogy mindenki megtalalja a neki valo szart.

  • barnam_

    nagyúr

    válasz zsolti75 #119447 üzenetére

    1100$/€ -ért nem nagyon találok értelmes új Thinkpadet (T széria).

  • sutszi

    veterán

    válasz adika4444 #119443 üzenetére

    Tudom unalmas már, de akkor leszek én a villanypásztor... Tikakukac véleményét kezeld úgy hogy több évre visszamenőleg nem találsz tőle ajánlást csak annyit hogy minden IS sz.r. Ez csak annyit jelent hogy számára nincs alternatíva de ha ennyi ideig senki nem vett volna ThinkPadet akkor már rég földbe állt volna a Lenovo...

    Amiket írtál azok nagyjából adottak T14-nel... Én azt mondom ha van lehetőséged elmenni egy bemutató terembe vagy valakinek van ilyen gépe és megmutatja akkor élj a lehetőséggel mert sokszor tényleg ez a 15 perc hiányzik a döntéshez. Mostanra amúgy a reviewk és videók is elég jó képet tudnak adni ami tovább árnyalja a képet...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • Tikakukac

    titán

    válasz adika4444 #119443 üzenetére

    Leszek akkor én a másik fal: a kollégát pedig kezeld úgy, hogy soha sem sikerült még bebizonyítania, hogy amit leírok az nem igaz, nincs úgy és nem olyan. :B

    Menj el bátran, nézd meg a T14-et. Rakd mellé a mostani vasadat, de főleg egy kortárs Dellt, de még csak ne is a 7000-es hanem az 5000-es sorból. Szólj ha nem neked nem úgy hajlik a T14 mint az én kezemben és gondold át mennyire gáz ez a KKV vs full telivér kategóriaugrásokat is nézve :B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • HSM

    félisten

    válasz adika4444 #119441 üzenetére

    Én az AMD-s T14 G1-ről tudok írni. Hasonló, asztaltól asztalig nálam is az elsődleges felhasználása, a kijelző alá kis vékony ruhadarabbal és neoprén tokban hordva másfél év használat után is olyan, mint az új. Az ölben használattal nekem nem volt gondom. Kicsit át tud melegedni az alja, de valahogy megoldotta a hűtés különösebb erőlködés nélkül.
    Billentyűzet szerintem igen jó, főleg gépelési komfortra, és vannak rendes kurzor billentyűk. Akku-időben ha nem nyúzod túlzottan a 2-3 óránál lényegesen többet is kibír.
    Az AMD-s G1 hűtésre kicsit többet pörgeti a ventilátort, mint az szükségesnek tűnik, de alapvetően nem mondanám egy hangos szerkezetnek. Az AMD-s G2 azt mondják jobban van hangolva hűtésileg, a rövid tapasztalatom alapján a géppel ez helytállónak tűnik.
    Support szerintem jó, jönnek rá a frissítések, Ubuntu és Win10 alatt sem volt gondom vele. Az éves tisztítás helyett alternatíva lehet, ha óvatosan kifújod 1-2 havonta a szellőzőket egy körtepumpával, így nem tud felgyülemleni a por, ami utána már csak szereléssel eltávolítható gombócokká alakul.

    A G2-G3 viszonyában viszont tudtommal csak az AMD-seken van LAN. G3-nál vedd figyelembe, hogy az egy teljesen új konstrukció lett, abban már semennyire sem bővíthető a RAM (G2-n volt egy slot 8 vagy 16gb integrált ram társaságában), a topikban úgy emlékszem azt írták, kivették belőle a hagyományos S3 sleep-et (nekem ez óriási negatív pont, rendszeresen használom/szeretem), és a WiFi kártya sem cserélhető, ez is negatívum, mert nem tudom belerakni az általam preferált, olcsón beszerezhető AX210-es kártyát, és a billentyűzet is áldozatul esett egy kéretlen vékonyításnak. [link]

    "mire érdemes figyelni ennél a gépnél"
    Szerintem leginkább arra, hogy egyfelől sokféle konfiguráció van belőle, másfelől az azonos konfigurációkat is többféle beszállító alkatrészeiből rakják össze, így van benne egy szerencse-faktor. Több gyártó gyártja a billentyűzetet, a kijelzőt, WiFi kártyát, SSD-t, akkucsomagot, nyilván nem egyformák. Persze, a specifikációt mindegyik hozza, de ezzel szerintem jó tisztában lenni.

    #119459 sutszi : +1. Tikakukac valahogy nem tud elvonatkoztatni attól, hogy bár nem azonos a minőség a 10 évvel ezelőttivel, de attól még igen komoly jó tulajdonságai vannak ezeknek az új vasaknak is. :K Én pl. az újakat jobban szeretem a tökéletlenségeik ellenére is, számomra kényelmesebb, jobb munkaeszközök, és én más gyártótól sem találtam jobb ajánlatokat, úgy összességében nézve.

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119461 üzenetére

    Uram, ez egy kiváló autó, a motorja mint a Doxa, belseje hibátlan vajbőr. Igaz, hogy elöl és hátul belement egy Kraz, de Uram, vonatkoztassunk most el ettől. :DDD

    Na, valami ilyesmi megy a fejemben mikor arról olvasok, hogy mikrózott margarin kasztnis laptopokat fél miska fölött megmagyarázunk ezzel egy TP topikban:B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119462 üzenetére

    Nem magyarázok én semmit. :) A tapasztalatom írtam le, másfél évnyi napi használat után, mint munkaeszköz. Bírta? Tökéletesen. Hol a gond akkor?
    Persze, tudom, van gyártó, akinek ehhez képest egy tank a burkolata, de azok a gépek más előnytelen tulajdonságain buktak el nálam.
    Egyébként továbbra is tartom, hogy az S-szériának jó a magnézium váza T460S-től T14S G1-ig egészen biztosan, ha valakinek ez annyira prioritás. Nekem nem volt, együtt tudok élni a sima T14 kicsit kevésbé masszív külső burkolatával. Az alaplapot abban is magnézium keret merevíti, tehát tönkremenni nem fog, nekem ez elég.

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz HSM #119461 üzenetére

    "A G2-G3 viszonyában viszont tudtommal csak az AMD-seken van LAN."

    T14 Gen 2-m van, inteles, és van LAN port. Méghozzá nem is összecsukós, hanem rendes fullos.

    "G3-nál vedd figyelembe, hogy az egy teljesen új konstrukció lett, abban már semennyire sem bővíthető a RAM (G2-n volt egy slot 8 vagy 16gb integrált ram társaságában)"

    Gen 3-ban is van 1 szabad slot. Az S végűekben nem szokott lenni, mert úgy összepasszíroznak mindent pár mm spórolásért, hogy nem marad. Azokat érdemes kerülni. Az inkább olcsósított ultrabook, X1 light.

    "a WiFi kártya sem cserélhető"

    Ott van a helye az SSD mellett balra, a "hullazsák" alatt, ahonnan jön ki a kábel az aksi felé (amikor kiveszi, akkor látni hogy megy az tovább is, nem aksikábel, hanem antenna).

  • HSM

    félisten

    válasz Dr. Akula #119465 üzenetére

    "T14 Gen 2-m van, inteles, és van LAN port. Méghozzá nem is összecsukós, hanem rendes fullos."
    Valóban, az inteles T14 G2 és G3-ason is van. Erre sajnos rosszul emlékeztem. :B :R

    "Gen 3-ban is van 1 szabad slot."
    Ezt viszont tudtam, az AMD-sről írtam alapvetően, így arra értettem, hogy nincs a G3-ban.

    "Ott van a helye az SSD mellett balra"
    Ez viszont nem helytálló. Az a GSM/LTE modem helye. A WiFi kártya a PCB felső részén van, a hangszóró közepe alatt, szépen felforrasztva. A G3-nál akár Intel, akár AMD. Az inteles T14 G2-n még szebben látni: [link] . Szerencsére az AMD-s T14 G2-n még cserélhető [link]. (P14s tesztből linkeltem, de tudomásom szerint az AMD-s fizikailag egyezik a T14-el, csak a szoftvercsomagjuk más.)

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz Reggie0 #119463 üzenetére

    Oksi. Mennyit fizet nekem ezért a Lenovo? :B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119464 üzenetére

    Nem magyarázok én semmit. :)

    Ódehogynem :K

    A tapasztalatom írtam le, másfél évnyi napi használat után, mint munkaeszköz. Bírta? Tökéletesen. Hol a gond akkor?

    Én is a tapasztalatimat írtam le. Bírta nálad? Király. Tudok X-es Asus tulajt aki ugyanígy van a gépével. Akkor az attól még jó? Nem. Ettól még elfogadom, hogy egy top tier munkagépnek olyan a kasztnija, hogy rendesen PTSD-m volt, mert ezt a konzumer legalja szutyok gané tudta 10 éve túlzás nélkül? Oh hell no.
    Persze, tudom, van gyártó, akinek ehhez képest egy tank a burkolata, de azok a gépek más előnytelen tulajdonságain buktak el nálam.

    Alma. Körte. Nem erről beszélünk, ne tereljünk.

    Egyébként továbbra is tartom, hogy az S-szériának jó a magnézium váza T460S-től T14S G1-ig egészen biztosan, ha valakinek ez annyira prioritás. Nekem nem volt, együtt tudok élni a sima T14 kicsit kevésbé masszív külső burkolatával. Az alaplapot abban is magnézium keret merevíti, tehát tönkremenni nem fog, nekem ez elég.

    Neked elég, nekem pedig ultragáz, vicces, szomorú és fájdalmas is egyben.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119468 üzenetére

    "mert ezt a konzumer legalja szutyok gané tudta 10 éve túlzás nélkül?"
    Persze, túlzás nélkül? :C Ne bohóckodjunk már, pontosan tudom, milyen konzumer gépek futottak 10 éve, vagy akár ma is, azért ez klasszissal jobb így is.

    "Nem erről beszélünk, ne tereljünk."
    Te terelsz, hogy béna a kasztni tehát rossz a gép. Én azt próbáltam ehhez hozzátenni, hogy ennél talán komplexebben kéne egy üzleti notebook jóságát megítélni.

    "Neked elég, nekem pedig ultragáz, vicces, szomorú és fájdalmas is egyben."
    Na, erről beszéltem, nem tudsz elvonatkoztatni a saját preferenciáidtól. Neked ultragáz, engem meg prímán kiszolgál évek óta.

    Viszont előre leszögezném, a szokásos unalmas körökhöz se időm, se kedvem, nem fogok ennél jobban belemenni. :N Neked nem jó, másnak attól még lehet, hogy jó lesz. Próbáld ezt elfogadni.

    [ Szerkesztve ]

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz HSM #119466 üzenetére

    Hát lehet hogy akkor az az LTE helye, de ugyanolyan forrasztott kütyü van a Gen 3-ban is, az nem elég? Én is wifit használok kábel helyett, nem volt vele gondom, amiért cserélni vágytam volna.

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119469 üzenetére

    Persze, túlzás nélkül? :C Ne bohóckodjunk már, pontosan tudom, milyen konzumer gépek futottak 10 éve, vagy akár ma is, azért ez klasszissal jobb így is.

    Igen, túlzás nélkül :K Ha pontosan tudod, akkor neked is azt tudom mondani: random helyen találkozunk, terítjük a gépeket, emelgetjük és nézzük meg a csavarodást. Egy bizonyos idő után ha napi szinten laptop teszteket írsz és boltban csűröd kifele a vasakat minden márkából tucatjával, akkor ez úgy kézben marad. És oh boi, ahogyan hasít át az idegeiden a felismerés egy jóféle T14-nél, hogy bakker, ezt mi anno még 120k-s szinten is megszóltuk, az valami brutális.

    Te terelsz, hogy béna a kasztni tehát rossz a gép. Én azt próbáltam ehhez hozzátenni, hogy ennél talán komplexebben kéne egy üzleti notebook jóságát megítélni.

    Igen, ezt hívják terelésnek ;] Az üzleti notebooknak ugyanis ez az első, egyben egyik legfontosabb ismérve ami megkülönbözteti a konzumer haverjaitól, ezért van a masszív felár is többek között. Olvass csak vissza szépen a topikba, mikor valaki beesett régen és meg kellett magyarázni a usernek, hogy egy csöves kijelzős, szürke, alap hardveres gépért miért kérnek dupla annyit, mint a fullos xyz típusért. Meglepő lesz.

    Na, erről beszéltem, nem tudsz elvonatkoztatni a saját preferenciáidtól. Neked ultragáz, engem meg prímán kiszolgál évek óta.

    Iparági standardokról, alapokról, úgynevezett sarokkövekről, bizonyos lécről van szó, amit te zokszó nélkül versz le és döntesz fel, mert a te saját preferenciádat leküldted a mélybe és neked jó. A fő gond pont ez, hogy jóvanazúgy. Amikor meg már elfogyott a mozgástered és elérted a padlót, akkor jön majd a classic: "hát ez van".

    Viszont előre leszögezném, a szokásos unalmas körökhöz se időm, se kedvem, nem fogok ennél jobban belemenni. :N Neked nem jó, másnak attól még lehet, hogy jó lesz. Próbáld ezt elfogadni.

    Ahogyan nekem sincs időm ezekre, kérlek te pedig azt fogadd el, hogy ha kiveszik a csokiból a fele kakaót és holnaptól a Lindt tejbevonómasszát fog gyártani és neked az tökéletes lesz, meg sokan másoknak is, attól még nekem és sokan másoknak meg nem. :R

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • HSM

    félisten

    válasz Dr. Akula #119470 üzenetére

    A probléma, hogy akkor sem tudod cserélni, ha probléma adódna vele, vagy ha később modernebb darabra váltanál... És persze itt is többféle lehet benne, intelesen pl. Qualcomm® Wi-Fi® 6E NFA725A vagy Intel Wi-Fi 6E AX211, AMD-n ugyanez a Qualcomm vagy AMD Wi-Fi® 6E RZ616.
    Én a P14s G2-m egy Mediatek kártyával kaptam, majd szépen kicserélem a jól bevált AX210-re, nem vágyom tesztpilótáskodni. :)

    #119471 Tikakukac : "ezt mi anno még 120k-s szinten is megszóltuk"
    Amit viszont te is jól tudsz, hogy az akkori gépekben nem volt magnéziummal merevítve az alaplap, ami nagyon nem ugyanaz.

    "Az üzleti notebooknak ugyanis ez az első, egyben egyik legfontosabb ismérve ami megkülönbözteti a konzumer haverjaitól"
    Egy időben többnyire így volt. Manapság viszont (nem csak a Lenovo-nál) azért ez árnyalódott.

    "a te saját preferenciádat leküldted a mélybe és neked jó"
    Nem mondom, hogy jó, sehol nem írtam ilyet. :N De nem fogok egy csigalassú, tégla nehézségű 10 éves géppel dolgozni csak azért, mert az még masszív volt. És mint írtam, más gyártóknál csak rosszabb alternatívákat találtam modern gépre. Na, ilyenkor mi van? :W

    "ha kiveszik a csokiból a fele kakaót és holnaptól a Lindt tejbevonómasszát fog gyártani és neked az tökéletes lesz, meg sokan másoknak is, attól még nekem és sokan másoknak meg nem"
    Tökéletesen egyetértek veled. :K Sőt, ha visszaemlékszel, én is írtam többször, hogy a sima T490/T14-ek kasztnija azért lehetne masszívabb. Ahogy azt is, hogy szerintem pocsék a szerelhetőségük a nehézkesen, pattintósan levehető alja miatt. Mondjuk nekem az S-szériával már nincs bajom ilyen téren sem, masszív és jól szerelhető. Kár, hogy a T480s volt az utolsó bővíthető rammal.
    Ugyanakkor a teljes képhez ez is hozzátartozik, hogy bizony nálam jól bírta a napi használatot a T14 is. De úgy alapvetően nem nagyon olvasni tömegesen elhulló T490/T14-ekről, tehát úgy tűnik másoknál is állják a sarat, kakaótartalom ide vagy oda. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119472 üzenetére

    Amit viszont te is jól tudsz, hogy az akkori gépekben nem volt magnéziummal merevítve az alaplap, ami nagyon nem ugyanaz.

    Pont azért van magnéziumos merevítés a lap körül, mert ha nem lenne 2 hetente vinnéd alaplapcserére a gépedet, úgy törnének a NYÁK-ban a vezetők.

    Egy időben többnyire így volt. Manapság viszont (nem csak a Lenovo-nál) azért ez árnyalódott.

    Árnyalódott. Ehhez képest az 5420-am, ami szintén egy vödör csavar, azért gond nélkül julienne aprítást végez az elvben magasabb kategóriás levonóval. Akkor ez most hogyan van?

    Nem mondom, hogy jó, sehol nem írtam ilyet. :N De nem fogok egy csigalassú, tégla nehézségű 10 éves géppel dolgozni csak azért, mert az még masszív volt. És mint írtam, más gyártóknál csak rosszabb alternatívákat találtam modern gépre. Na, ilyenkor mi van? :W

    Semmi, csak nem kell szőnyeg alá seperni a dolgot és nyomni le a fontosságát és a súlyát a dolognak.

    Tökéletesen egyetértek veled. :K Sőt, ha visszaemlékszel, én is írtam többször, hogy a sima T490/T14-ek kasztnija azért lehetne masszívabb. Ahogy azt is, hogy szerintem pocsék a szerelhetőségük a nehézkesen, pattintósan levehető alja miatt. Mondjuk nekem az S-szériával már nincs bajom ilyen téren sem, masszív és jól szerelhető. Kár, hogy a T480s volt az utolsó bővíthető rammal.
    Ugyanakkor a teljes képhez ez is hozzátartozik, hogy bizony nálam jól bírta a napi használatot a T14 is. De úgy alapvetően nem nagyon olvasni tömegesen elhulló T490/T14-ekről, tehát úgy tűnik másoknál is állják a sarat, kakaótartalom ide vagy oda. :)

    Ezt mondom. Nem írod le, de jóvanazúgy, vegyétek, mert hát nem döglöttek. Majd még kiveszünk akkor 5% anyagot, mondá a gyár. Majd még 5% és egyszer eljutsz oda, hogy sakk-matt, úgy tolod az imaget hetente az új vasra mikor a másik gariban van, mintha ez természetes lenne :K

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119473 üzenetére

    "mert ha nem lenne 2 hetente vinnéd alaplapcserére"
    Én tudom, hogy ezért van. :) Akkor nagy nehezen csak megtaláltuk a különbséget a konzumer és üzleti kategória között.

    "... azért gond nélkül julienne aprítást végez az elvben magasabb kategóriás levonóval. Akkor ez most hogyan van?"
    Egyszerű. Nem minden a kasztni merevsége. Hosszan tudnám sorolni, miért nem kellene az a gép a T14-eim helyett, de ettől megkímélném a topikot. :)

    "... Majd még 5% és egyszer eljutsz oda ..."
    De még nem jutottunk el oda, ez itt a lényeg. Ha eljutnánk, akkor az alkalmatlan lenne üzleti felhasználásra, és remélhetőleg nem is ajánlaná senki, senkinek. De szvsz a gyártónak sem igazán érné meg így gyártani 5 év garis gépet, nekik sem ingyen van a cserealkatrész, főleg a mai "minden integrálva van" világban.

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119474 üzenetére

    Én tudom, hogy ezért van. :) Akkor nagy nehezen csak megtaláltuk a különbséget a konzumer és üzleti kategória között.

    Ami pedig nem más mint, hogy a konzumerben a kasztniba raknak még mindig anyagot, hogy ne törjön ketté a lap enélkül és ennek hozadéka az, hogy egy budiülőke szintjén van az üzleti prémium übermensch. Az a durva, hogy külön emberek ezrei, tízezrei napi szinten azzal foglalkoznak, hogy milyen legyen egy termékkel való kapcsolatod, a prémium érzés, a minőség. A tapintás. Ahogyan lenyomsz gombokat, a hang, a feedback.
    És a csúcson ülő méregdrága vasaknál azon tekerjük a blantot, hogy hát amúgy a lap biztonságban van, a többi meg ez van, egy határ f0sh, de hát ez van.

    Nem szokott ilyenkor megszólalni a riasztó, hogy oh shit, azért ez már sok? ;]

    Egyszerű. Nem minden a kasztni merevsége. Hosszan tudnám sorolni, miért nem kellene az a gép a T14-eim helyett, de ettől megkímélném a topikot. :)

    Teljesen mindegy mit hozol fel, alma és körte. Egy USB port vagy xy program nem érv vagy ellenérv semmilyen módon azzal szemben, hogy a munkagépedet kézbe venni minden alkalommal olyan érzés, hogy ez bameg most fog kettétörni. És ismét, ez ThinkPad topik, nem arról beszélünk, hogy van 200k-d és néha játszanál, van 2 fajta vas kinézve és melyik legyen akkor. Nope. Itt a kategória már definiál alapvető dolgokat.
    Szóval adott gépet direkt csináltak olyanra, hogy hulladék érzésed legyen és tekeredjen, mert nem minden a kasztni merevsége. Sales-marketing vonalon ezt kedden bedobom a főninek, hogy figy, van egy szutyok érzetű termékem és van ez a mondóka. Ezzel el kéne adni a vasat, mit ajánlasz? Lesznek komoly megfejtések ;]

    De még nem jutottunk el oda, ez itt a lényeg. Ha eljutnánk, akkor az alkalmatlan lenne üzleti felhasználásra, és remélhetőleg nem is ajánlaná senki, senkinek.

    Tényleg meg kell várni amíg effektíve tényleg belegyalulják az arcodat egy 600k-s listáras gépnél abba, hogy teljesen totálisan alkalmatlan lesz munkavégzésre? Megfőtt béka csapdája IRL :K

    De szvsz a gyártónak sem igazán érné meg így gyártani 5 év garis gépet, nekik sem ingyen van a cserealkatrész, főleg a mai "minden integrálva van" világban.

    A support sincs ingyen, az alkatrész sincs ingyen, a gyártás sincs ingyen...whoohohooo várjál már, hát nem ezért van kifizetne az a bődületes felár a konzumerhez képest, hogy legyen tuti support, alkatrész, szoftver ellátottság, általános minőség? Hát, shit, pont de. Pont ezzel van deklarálva a kategória, ez az alap, a kiindulás, amire minden gyártó alapozza a nevéz, amire mutogat, hogy na, bezzeg mi. Sooooo, ezen még dolgozzunk kicsit.

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • Reggie0

    félisten

    válasz Dr. Akula #119470 üzenetére

    Nekem az bajom ezekkel az ujabb wifikkel, hogy a bluetooth-juk nem tud BLE-t. Persze lehet usb stickelni, de usb sincs sok a gepen.

  • adika4444

    addikt

    válasz Tikakukac #119455 üzenetére

    Tény, hogy figyelni kell rá. De én hordtam 2+ évig napi szinten ASUS X laptopot, igaz, még 2011-es modell, az valamivel jobb mint a mostaniak, de hímestojásként kellett kezelni. A DELL-lel is ezt teszem, azt felmérni úgy sem tudom, hogy ha egy gép kasztnia erősebb, mit bír ki. A DELL-ről már ránézésre is lerí, hogy ha nem is tejfölöspohár, nem egy öntöttvasdarab, azaz csak asztalon, nem nyúzva szabad használni. 140k-ért jutottam hozzá 2020 elején, NBD garival, USA billentyűzettel, ilyen ár mellett számomra vállalható kompromisszum a mai napig.

    A terv az lenne, hogy újabb gen, annak minden előnyével, főképp a gari, ami erről azért belátható időn belül lejár. Lenntebb nem adnám, a DELL NBD-vel elégedett voltam (telefonos ügyfélszolgálat, C Szerviz). Váltáskor azért már EU billentyűzetre mennék, ilyen vagy jobb minőségű billentyűzetre és ami a fő, halkabb ventire, mert anno a HP Elitebook 2570P zúgása-búgása sem zavart, most már nagyon hozzászoktam a jóhoz és örülnék, ha csendes környezetben még ennyire se zümmögne mint ez. A DELL 7-es sorozata tetszene is (bár a venti nem tudom, nem lenne-e hangosabb mint ez), de az újabbakból következetesen lemarad a LAN csatlakozó, amiből nem engednék, szinte mindig vezetékes neten van a gép, egy haverom küzd TypeC adapterrel, de az a csatlakozó nem olyan tartós mint egy RJ-45.

    #119461HSM
    Ez aztán részletes, köszi! :D

    Mindenkinek köszönöm a véleményeket, feedback-eket. Az biztos, hogy - ahogyan három éve - most is a Dell Latitude 5-ös, 7-es és Thinkpad T 14 közt fogok választani. Szóbajöhetne még a HP Elitebook 8-as sorozata, de abból tényleg akárhány megfordult a közelemben, annyiféle panasz volt rá.

    üdv, adika4444

  • FoxiestFox

    félisten

    Nyugtatónak régiségek és újabbságok szépen békésen egymás mellett. :D

    [ Szerkesztve ]

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119475 üzenetére

    "...hát amúgy a lap biztonságban van, a többi meg ez van, egy határ f0sh, de hát ez van"
    Mármint ez a Te olvasatod. ;) Szerintem a T14 érzése, tapintása, hangjai, mind rendben vannak. Most kapaszkodj meg jól... Számomra kifejezetten kellemes élmény használni. :Y Ellenben a korábbi "tégla" verziókkal. Ég és föld a felhasználó élmény, legalábbis az én szempontrendszerem szerint. Az nálam nem sokat nyom a latba, hogy a régieken áthajthattam volna kocsival is és túléli, nálam ez nem elvárás, sosem használtam vagy igényeltem ezen képességét.

    Totálisan figyelmen kívül hagyod ismét, hogy a gép nem csak a kasztni merevsége. Ez még mindig tudja a számomra legfontosabbakat. Ilyen mások számára megugorhatatlan végtelenül komplex dolgokra gondolok, mint pl. állítható akku töltési küszöb (drága hobbi ~évente cserélni enélkül), épkézláb kurzor billentyűk, jó gépelési élmény, értelmes működésű, halk, kellően erős hűtés (throttlingot/visítást meghagynám másoknak), trackpoint három gombbal, épkézláb kijelzők lehetősége, mindezt lehetőleg egy kellemesen használható, a szükséges mértékben erős, de könnyű kivitelben, jó port kínálattal, dokkolhatóan, M2 SSD/WIFI és ram bővíthetőséggel. Talán nincs is más gép a piacon az említett T14-eken kívül, ami ezt a listát hozza, én legalábbis nem találtam.... :C
    Számomra ezek a legfontosabb szempontok munka jellegű felhasználásnál, meg persze, hogy bírja a napi legalább 8 órás nyúzást, és a hurcolászást. Nálam eddig ez minden pipa, ezekhez képest jelentéktelen apróság, hogy mennyire van vagy nincs a topon a kasztni szubjektív merevség érzete...

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119479 üzenetére

    Mármint ez a Te olvasatod. ;)

    Ezt szeretnéd leginkább, mert amíg nem teljesen objektív valami, addig ugye lehet maszatolni. Rossz hír: ez egy teljesen objektív dolog. Mérhető, tesztelhető. Ezért írtam, hogy adj egy sort, beszerzem, leülünk, emelünk, mérünk. Ezy. De, hogy nekem ehhez már idáig sem kell menni, azonnal megmondtam kézből, mint ahogyan nagyanyám 80+ évesen is csukott szemmel fűzi be a cérnát, hogy ez bizony úgy hajlik, mint a friss piskóta. De mérjük le, gyere, nosza, hajrá, én leszek a legboldogabb, mert lesz még akkor vas amiből tudok válogatni. :K

    Szerintem a T14 érzése, tapintása, hangjai, mind rendben vannak. Most kapaszkodj meg jól... Számomra kifejezetten kellemes élmény használni. :Y

    Egymillió légy nem tévedhet alapon írom ismét ezredjére, hogy nincs azzal gond akkor sem, amikor valaki X és K Asust vesz és azt mondja, hogy ez neki elég. Semmi baj nincs vele (van, de az másik topik). Azzal van baj, amikor elkezdik az emberek felsz0pkodni ezeket a vasakat és megmagyarázni, nyugtatni magukat, állítani kifele az önigazolást arról, hogy igen, remek döntést hoztam, értek hozzá, tudom mit beszélek, ez márpedig bika. Ez ugye az általános, bolti és szerviz karrierem nagyjából ilyen embereket hozott be az utcáról. 10-ből ha 1 bevallotta, hogy hát igen, ez szutymák, de erre van pénz vagy igen, hát ezt benéztem. Mindenki más már rizsázott, hogy hát amúgy "de a biosban milyen szépek a betűtípusok és hát így ez egy elég jó gép összességében" szinten nyomta a hantát.
    Na most ez 200 ropiig konzumerben lenyelhető és elengedem, node mikor ugyanezt akarod nekem beadni tripla ennyi pénzért :N Szóval még mindig az a bajom, hogy okay, legyen neked szép, jó, kellemes, lassan ott tartunk, hogy legenda lesz ez a putrihalmaz, de ez továbbra is az adott korosztályának is a legalja, amit a tőle alacsonyabb szintre szánt vasak is felkockáznak, amit pedig képviselnie kéne, annak pedig az arconköpése.

    Ellenben a korábbi "tégla" verziókkal. Ég és föld a felhasználó élmény, legalábbis az én szempontrendszerem szerint. Az nálam nem sokat nyom a latba, hogy a régieken áthajthattam volna kocsival is és túléli, nálam ez nem elvárás, sosem használtam vagy igényeltem ezen képességét.

    Azt látom, mert most ott tartunk, hogy mentegetjük miért nem szabad középtől eltérő helyen csukni-nyitni a gépet és véletlen saroknál emelni, mert azonnal tele a gatyesz, hogy eltöröd a kasztnit meg zúzod bele a billzetet a panelba, hacsak nem valami 50 ropis tasiba teszed elválasztó textillel. :DDD

    Totálisan figyelmen kívül hagyod ismét, hogy a gép nem csak a kasztni merevsége.

    Te pedig ismét ezt valami különlegességnek, valami olyannak extrának állítod be ezen a szinten, valami földöntúli kiváltságnak, hogy tekerem a fejem, mint egy bagoly. Azzal, hogy maga a gép egyáltalán a létében életben marad a műanyagon belül az tök jó. Valóban a gép merevsége nem csak abból áll, hogy a kasztni stabil. Igaz, true, elsimerem. Egy random macet felkapsz és a sírás kerülget egy ilyen mellett. De egy közepes konzumert is és nem érted mi a sztori. Attól, mert te a lapot biztonságba helyezed még nincs vége a sztorinak, érted? Ha már munkagép. Tudod mi a legelső egy jó szerszámnál? Ahogy kézbe fogod. Ahogy tudod tartani. Ahogy lazítasz, ahogy ütöd a szeget, ahogy vágsz, ahogy rezeg, amit kiad magából hangokat. Hogy ez most 45Nm-el vagy 60-al tud csavart bedöngetni nyilván fontos lesz, de a legfontosabb, hogy a bizalom meglegyen, hogy érzed, ez bazeg igen, ez prémium cucc, ez bizalmat ébreszt bennem, bármikor felmegyek a 20m-es oszlopra, ez le fogja tekerni a 32-es anyát, ha elejtem, nem törik ketté, ha 50m hornyot kell kitolni 5 perc alatt sem ég le, nem lazul ki belőle csavar, nem lesz gond.
    Esetünkben azért van ott a ThinkPad brand, mint olyan, mert anno demózták a srácok, hogy figy van egy gépünk, nem mondok róla semmit, ráállok a prezi közepén és kinyitom és folytatom ahol tartottam.
    Ez az a fajta heritage aratás, amit manapság imád mindenki, bármilyen régi márka aki még ma is létezik ezerrel hivatkozik vissza a múltjára, hogy hát bezzeg az xy meg a z. Ez tök jó, ezek itt is vannak nálam tucatjával a lakásban. Tudod mit kéne igazán nyomni? Hogy egy olyan gép, amiből hullanak a gombok (amikor konkrétan hetente kapok megkeresést, hogy kéne legalább gomb thinkpadhez, az ciki), használhatatlan a touchpadje, trackpoint olyan, hogy persze, van, de hagyjuk, nyeklik-nyaklik mindenfele, szoftveresen egy bughalmaz, alapvető portokat katrancokkal teszek bele, mint egy sztárbákszos plázacica mekjére, hogy akkor most mi is a hivatkozási alap, mi a közös ebben és abban, aminek a logóját felteszik rá? Szerintem semmi, zéró. Ahogyan ezeket a vasakat soha nem fogják gyűjteni és polcra rakni sem, mert annak vége. Ez egy remek indikátora a jelenségnek, nincs miért szeretni ezeket, már rég nem ott tartunk, hogy válogatsz az egyes darabok között, hogy hmm, ez még mit fed le az igényekből, hanem ott, hogy ó, ezen nem szakad ki ez, nem törik le az, ezen még lehet gépelni stb.
    A japán vs. német alkatrész gyártásról a 90-es években volt az a mondóka, de még később is, hogy a japán megmondta mit akar és abból megkereste azt, aki a legolcsóbban megcsinálta neki, a német pedig megmondta, hogy ennyim van rá, és addig faragjátok a költséget, amíg annyiból ki nem jön amit akarunk. A párhuzam hasonló, srácok, akarunk egy új generációt, ennyit adunk rá, addig olcsósítsátok, amíg bele nem fér. Ebből lesznek a megalkuvós tejfölöspoharas Edge notik. De a T-nél ez úgy kéne kinézzen, hogy tartod-kitartod a lecet és megmondod, hogy igen, ez az a szint, amit hozni kell, mert ez az, ami miatt ott tartunk ahol és ezt hozzuk ki a legolcsóbban. Érzed mennyire más a kettő filozófia és, hogy milyen brutálisan más a végkimenetel?

    Ez még mindig tudja a számomra legfontosabbakat. Ilyen mások számára megugorhatatlan végtelenül komplex dolgokra gondolok, mint pl. állítható akku töltési küszöb (drága hobbi ~évente cserélni enélkül), épkézláb kurzor billentyűk, jó gépelési élmény, értelmes működésű, halk, kellően erős hűtés (throttlingot/visítást meghagynám másoknak), trackpoint három gombbal, épkézláb kijelzők lehetősége, mindezt lehetőleg egy kellemesen használható, a szükséges mértékben erős, de könnyű kivitelben, jó port kínálattal, dokkolhatóan, M2 SSD/WIFI és ram bővíthetőséggel. Talán nincs is más gép a piacon az említett T14-eken kívül, ami ezt a listát hozza, én legalábbis nem találtam.... :C

    Azok a bika trackpointok hmm, azok a fincsi billzetek hmmmm, jó portok RJ45 majd adapterrel cső macbook air from 2008, na heló csumi, azok a tökéletes dokkolások hmmm, áh tényleg egy parádés gépmadár. Jep. És a sorodba az, hogy ne olyan legyen kézbevenni, mintha lángostésztát gyúrnál, az már sok, attól el lehet tekinteni, az egy ilyen extra kedvesség. Oh boi, micsoda nap ez a kettősmérce birodalmában :N
    Számomra ezek a legfontosabb szempontok munka jellegű felhasználásnál, meg persze, hogy bírja a napi legalább 8 órás nyúzást, és a hurcolászást. Nálam eddig ez minden pipa, ezekhez képest jelentéktelen apróság, hogy mennyire van vagy nincs a topon a kasztni szubjektív merevség érzete...

    Akkor erre a hsz.-re rakok egy pint, és meglátjuk, hogy te a meddig főzhető béka vagy, mikor van az amikor már heti szinten hulló gombos szoftveresen nettó bughalmaz gépedre is azt mondod, hogy nah, akkor ez már tényleg kicsit gáz 1 misiért ;]
    És akkor százezredjére is: nem szubjektíven beszélgetünk arról, hogy milyen sima tapintani, mennyire szürke vagy miként kattintasz és hogyan bong a mikrokapcsoló, hanem, hogy felemeled a vasat, felemeled a másikat, az egyik akkorát görbül, mint egy konzumer hulladék, a másik meg nem. Oszt cső. És már itt csaltam, mert már eleve egy gatyább sorozatot mértem az elvben etalonhoz.

    Alapokhoz visszakanyarodva: a kolléga elmegy és az 5490-je mellé benézi az általad javasolt madarat egy esetben fogja azt hazavinni, hogy ha egy 7400-7410 nincs ott. Ha van, akkor az mészárlás lesz :P

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • vargas0502

    tag

    válasz HSM #119461 üzenetére

    No offense, de ez azért nem egy életszerű használat munkagépeknél, hogy

    "a kijelző alá kis vékony ruhadarabbal és neoprén tokban hordva másfél év használat után is olyan, mint az új." Ez azért érdekes...

    Ez a mondatod is külön tetszik nekem, hogy

    "Akku-időben ha nem nyúzod túlzottan a 2-3 óránál lényegesen többet is kibír."

    Már bocsánat,de akkor mi a lóf....nak vesz az ember egy ilyen gépet, ha nem nyúzza? Ennyi erővel akkor be sem kell kapcsolni és tuti nincs nyúzva a gép. :)

    Még egyszer leírom, hogy no offense de ez így nekem elég fura.

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119480 üzenetére

    "ez bizony úgy hajlik, mint a friss piskóta"
    Ok, tegyük fel, hogy hajlik. Tönkremegy? Nem. Akkor mi ennek a jelentősége? Engem nem zavar, ha nem okoz problémát. Írtam, érzésre jobb a merevebb S, de ennyi. Együtt tudok ezzel élni.

    "10-ből ha 1 bevallotta, hogy hát igen, ez szutymák, de erre van pénz vagy igen, hát ezt benéztem"
    Nem önigazolásról van szó. Leírtam világosan, hogy mik voltak a szempontok, és hogy senki más nem gyárt ennek megfelelő gépet. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Azt is leírtam, hogy épp a középszerű fizikai stabilitás miatt nekem is voltak az elején fenntartásaim vele, de a gyakorlatban ezek megalapozatlannak bizonyultak, mert bírja a strapát.

    "egy olyan gép, amiből hullanak a gombok"
    Ezt egyébként sosem értettem, egyeseknek hogy sikerül ezeket elhagyni... Nekem egy sem potyogott még le, se a T460s-ről, se a T480s-ről, sem a T14-ről. :N

    "meglátjuk, hogy te a meddig főzhető béka vagy"
    Segítek, semennyire. :P Egyébként nemrég vettem egy AMD-s Gen2-t, az erősebb CPU és több ramja jól fog jönni munkámhoz. Ellentétben az elsővel, ezt már nyugodtan vettem meg, mert a Gen1-el jók a tapasztalataim. Persze, tökéletesen értem mi a gondod a mai üzleti Thinkpadekkel, én sem örülök az elő-előjövő szoftveres bakiknak, a megbízhatatlanabb dokkolóknak, de próbáld azt is megérteni, hogy akinek egy modern, kényelmes munkaeszközre van szüksége azért nem úszkál az alternatívákban. :U Erős silányodást látok az üzleti szférában, ehhez én sem kívánok tapsolni, sőt, remélem, hogy ennek a trendnek vége lesz. Ugyanakkor akinek ez munkaeszköz, annak bizonyos fokig le kell nyelnie a békát, és bizonyos téren kompromisszumot kötni, ugyanakkor más szempontokból meg lényegesen jobb gépet kap, mint régebben.

    "az általad javasolt madarat egy esetben fogja azt hazavinni, hogy ha egy 7400-7410 nincs ott"
    Nem javasoltam semmit, csak leírtam a T14 tapasztalataim, mivel ezt kérdezte a fórumtárs. Képzelem ugyanakkor, mennyire élvezné a 7410-et, amin nincs RJ45, mikor épp ez volt az egyik szempont, hogy legyen. :P

    #119482 vargas0502 : Nem veszem támadásnak. De nálam ez teljesen életszerű, nem értem, miért gondolod, hogy nem az. Otthon kiveszem a tokból, rákötöm a dokkra és használom. Az irodába menet ugyanez, tokból ki, dokkra rá, majd ha végeztem vissza a tokjába. Ha pedig kell a kijelző, akkor zsebrevágom a kis vékony kendőt, vagy megy be a táskámba a tok mellé. A T420-hoz nem használtam se tokot, se kendőt, de nem érzem ezt jelentős plusz tehernek. Viszont állapotra nagyon sokat dob a gépen, sokkal kellemesebb így kézbe venni, hogy nem gyűlnek a karcok/sérülések a szállítástól, mintha tok nélkül lenne.
    A kendő lehet, hogy egyeseknek túlzásnak tűnik, de erősen háklis vagyok a karcos kijelzőkre, és sajnos mint kb. minden modern gépen, itt is idővel bele tudja gravírozni magát a billentyűk körvonala a szállítások alkalmával, amit így el tudok kerülni.
    És mielőtt ujjal mutogatnánk a laptop gyártókra: [link] . :)

    "Már bocsánat,de akkor mi a lóf....nak vesz az ember egy ilyen gépet, ha nem nyúzza?"
    Már bocsánat, hol írtam, hogy nem nyúzom? :DDD De ha akkura vagyok kényszerítve, és szeretném, hogy sokáig bírja, akkor pl. nem arra az időre időzítem a hétvégi családi videók átkonvertálását. :D Utóbbi ráér, ha konnektor/dokk közelbe értem újra.

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119483 üzenetére

    Ok, tegyük fel, hogy hajlik. Tönkremegy? Nem. Akkor mi ennek a jelentősége? Engem nem zavar, ha nem okoz problémát. Írtam, érzésre jobb a merevebb S, de ennyi. Együtt tudok ezzel élni.

    2 dolgot okoz. Egy, hogy igen, tönkremegy. Lásd a kijelzők ahogy kinéznek.
    Kettő, hogy igen, érzésre jobb. Ez van bakker, kifizeted a kasszánál azt az összeget, amiből konkrétan telikarbonszálas meg anodizált alus, már lassan tömbből CNC-zett kasznit gépet veszel és akkor hááááát együtt tudok élni vele. Tényleg ennyire nem zavar, hogy taknyot fogsz a kezedbe?

    Nem önigazolásról van szó. Leírtam világosan, hogy mik voltak a szempontok, és hogy senki más nem gyárt ennek megfelelő gépet. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Azt is leírtam, hogy épp a középszerű fizikai stabilitás miatt nekem is voltak az elején fenntartásaim vele, de a gyakorlatban ezek megalapozatlannak bizonyultak, mert bírja a strapát.

    Na, na, na alakul, már most ott tartasz, hogy gumigépet veszel végtelen pénzért, mert már a top szinteken is csak ez teljesít egyébként marha alap dolgokat, 1-2 gen és vége van. Nincs több megalkuvás, vége. Akkor dőlök hátra és mondom: a béka megfőtt :K

    Ezt egyébként sosem értettem, egyeseknek hogy sikerül ezeket elhagyni... Nekem egy sem potyogott még le, se a T460s-ről, se a T480s-ről, sem a T14-ről. :N

    Hmmm, rakj most fel 10db X240, X250, X260, X270 patika gyári billzetet, T sorozatra is igaz vagy bontásra párat dettó. Holnap délutánra eladnád mindet. Amit neked nem sikerül megérteni, hogy vagy a te és van ezen túl más is. T440-ek voltak még a cégben, mindegyikből hullottak a gombok, kerestem teljeset vagy gombot. Na kitalálod mi az első ami minden gépből elfogy és mi a keresett termék a placcon? Jep. Gondolom ezen szériánál pont olyan userek vannak akik ütik a gépüket, de előtte és utána senki. Vagy csak hulladék lett ez is, mint a touchpad mondjuk, amit ugye nem moddolnak ki első körben akik csak tudják. Mert az is kiváló lett. Egy munkagépen.

    Segítek, semennyire. :P

    Segítek én is: amit írtál fentebb az alapján nagyjából a forrás előtt vagy 5 fokkal :K

    Egyébként nemrég vettem egy AMD-s Gen2-t, az erősebb CPU és több ramja jól fog jönni munkámhoz. Ellentétben az elsővel, ezt már nyugodtan vettem meg, mert a Gen1-el jók a tapasztalataim. Persze, tökéletesen értem mi a gondod a mai üzleti Thinkpadekkel, én sem örülök az elő-előjövő szoftveres bakiknak, a megbízhatatlanabb dokkolóknak, de próbáld azt is megérteni, hogy akinek egy modern, kényelmes munkaeszközre van szüksége azért nem úszkál az alternatívákban. :U Erős silányodást látok az üzleti szférában, ehhez én sem kívánok tapsolni, sőt, remélem, hogy ennek a trendnek vége lesz. Ugyanakkor akinek ez munkaeszköz, annak bizonyos fokig le kell nyelnie a békát, és bizonyos téren kompromisszumot kötni, ugyanakkor más szempontokból meg lényegesen jobb gépet kap, mint régebben.

    Szezont a fazonnal. Tehát a technológia fejlődést felhozni pro-nak azellen, hogy silányítunk, teljesen felesleges. A mostani műanyagiparunkkal olyan kasztnit lehetne gyártani, hogy gyereket tehetnél rá és úgy emelnéd a saroknál simán. Az, hogy vékony és halk és erős vasat kapsz, az szimpla fejlődés, ezt tudja a minden is, ez nem üzleti széria sajátosság, hanem teljesen általános piaci. Tehát pro oldalon nincs semmi, con oldalon meg egy tonna más.

    Nem javasoltam semmit, csak leírtam a T14 tapasztalataim, mivel ezt kérdezte a fórumtárs. Képzelem ugyanakkor, mennyire élvezné a 7410-et, amin nincs RJ45, mikor épp ez volt az egyik szempont, hogy legyen. :P

    Akkor kasztnit engedünk egymásnak f2f és mindegy a port, mert a T14-en az sincs, vagy a kérdezőnek feleljen meg, legyen 5000-es széria, amiben van még az 5430-ban is! rendes sima dugasz és bár eggyel kisebb kateg, de így is kasztnimerevségben köröket ver a csúcs TP tesóra? Nekem mindegy, mind a kettő bukó lesz :B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • fattyu

    veterán

    x230at mai napig örömmel veszem kézbe.

    akármi modernet meg nem. az utolsó ami nekem szódával elment a x80 széria volt, de az meg hulott és hullik mint ősszel a legyek.

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

  • sutszi

    veterán

    válasz Tikakukac #119460 üzenetére

    Te önmagad cáfolata vagy... Neked itt mindennel is tapasztalatod van... Csak éppen messze nem vagy már hiteles.

    Nekem semmit nem kell amúgy cáfolnom. Megteszi helyettem az a számos review ami netszerte elérhető...nézhető, olvasható. Csak ismétlés lenne minden amit leírok.

    Én is végignéztem egy rakás ilyet és surprise! semmi nem ért váratlanul mikor kezembe fogtam a gépet... Tudtam mit választottam. Sőt ezen a szűk fórumon kívül is vannak elégedett Thinkpad használók. Akik meg nem azok, másik brandet választanak... De nem megyünk oda a Dell topikba vagy HP-ba, miközben Thinkpad vér csörgedezik az ereinkben, hogy az mekkora hulladék... mert nem igaz... Csak éppen a szubjektív feltételrendszernek nem felel meg... Neked nagyon sok dolog nem felel meg... és több generáció esetén, évek múlásával sem. Akkor itt szerintem nem a víz a hülye kiskacsa...

    Zárójelben...én legalább javasoltam neki egy objektív mércét...még előtted...
    hogy tapasztaljon személyesen, és kvázi nekem sem kell elhinnie. Higgyen a saját szemének és kezének...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • zsolti75

    senior tag

    válasz sutszi #119486 üzenetére

    A T16-ról írhatnál véleményt nekünk! ;)
    Anyám L15-e megy szervízbe, gondoltam le kéne cserélni lassan, és most olcsón tudnék P16s-t ami megeggyezik a tiéddel.

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119484 üzenetére

    "kifizeted a kasszánál azt az összeget"
    Azt nem tudod, mennyiért vettem... ;] Nem listaáron, ezt nyugodtan mondhatom. De szoktak lenni akciók, amikor azért korrekt áron megcsíphető akár az új is boltból, persze nem itthon.

    "Tényleg ennyire nem zavar, hogy taknyot fogsz a kezedbe?"
    Én ennyire nem látom rossznak.

    "a top szinteken is csak ez teljesít egyébként marha alap dolgokat, 1-2 gen és vége van"
    Egyébként a közelmúltban bennem ott tört el valami, amikor olvastam, hogy az AMD-s T14 Gen3-ból kiszedték az S3 sleep-et. :Y S3 sleep nélküli üzleti gép, na ez a kemény, nem a piskóta kasztni.... :W

    "Az, hogy vékony és halk és erős vasat kapsz, az szimpla fejlődés, ezt tudja a minden is, ez nem üzleti széria sajátosság"
    Sajnos ezt nem így tapasztalom. Konzumer gépnél simán belefutni olyan dolgokba is, hogy a fejed fogod, komolyabb terhelésre a visító hűtés+throttling sem ritka, a használhatatlan billentyűzet alap, stb...
    Ettől függetlenül, én annak megítélését, hogy mennyire jó egy gépet használni összességében tudom csak megtenni, és ha a technológiai fejlődés többet hozott, mint a silányítás elvitt, akkor a mérleg csak pozitív lesz, mégha keserédes is.

  • Tikakukac

    titán

    válasz sutszi #119486 üzenetére

    Te önmagad cáfolata vagy... Neked itt mindennel is tapasztalatod van... Csak éppen messze nem vagy már hiteles.

    Mondja ezt az az ember aki? Mert én mondjuk a mai napig előkaparom a kis szignómmal a tesztjeimet te pedig? Ja, nem, te nem. ;] :DDD

    Nekem semmit nem kell amúgy cáfolnom. Megteszi helyettem az a számos review ami netszerte elérhető...nézhető, olvasható. Csak ismétlés lenne minden amit leírok.

    Az öreg Google ütőkártya. Tudnál egyet linkelni amiről épp szó van? Köszi! :R

    Én is végignéztem egy rakás ilyet és surprise! semmi nem ért váratlanul mikor kezembe fogtam a gépet... Tudtam mit választottam. Sőt ezen a szűk fórumon kívül is vannak elégedett Thinkpad használók. Akik meg nem azok, másik brandet választanak...

    Király. Ezt jó hallani.

    De nem megyünk oda a Dell topikba vagy HP-ba, miközben Thinkpad vér csörgedezik az ereinkben, hogy az mekkora hulladék... mert nem igaz...

    Mármint fanboyként? Nem úgy valóban nem. Mennyi ThinkPad és ehhez tartozó cucc van most nálad? Felteszem a T60 soromat (amiért nagyon sokan állnak sorba, szóval nem 1024-es 14"-osok), hogy kevesebb mint nálam. Akkor ennyit a vérről.
    Örülök neki ha nem igaz, címet és időt adj, viszünk tolómérőt és megnézzük. Ha én nyerek egy W701DS-t kérek. Köszi :K

    Csak éppen a szubjektív feltételrendszernek nem felel meg... Neked nagyon sok dolog nem felel meg... és több generáció esetén, évek múlásával sem. Akkor itt szerintem nem a víz a hülye kiskacsa...

    Szerintem neked a szubjektív szó az nem nagyon van meg :B Szóval a meghajlás és csavarodás egyébként egy tökéletesen objektív dolog, van rá teljes mérési metódus, kiszámítási mód, amit csak akarsz. Sőt, ezzel kapcsolatban NYÁK szinten deklarálva is vannak az értékek.
    Ha sorozatban ólomkacsát gyártasz, akkor ne a vizet hibáztasd, mert elsüllyednek. De ismét lehet cáfolni, hogy amiket írtam sorban, az nem igaz és nem trend.

    Zárójelben...én legalább javasoltam neki egy objektív mércét...még előtted...
    hogy tapasztaljon személyesen, és kvázi nekem sem kell elhinnie. Higgyen a saját szemének és kezének...

    Na, akkor egy rugón vagyunk, van egy objektív mérce az akkor nálad, nálam is egyforma, mert egyformának kell lennie, ergo menjen és nézze meg ő is, hogy bakker 3 embernél is ugyanaz. Nem semmi :P

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • Reggie0

    félisten

    válasz sutszi #119486 üzenetére

    Ha szervizes volt, akkor szerintem nem olyan elkepzelhetetlen, hogy minden is volt a kezeben. Azert nincs olyan sok fajta thinkpad, hogy ez lehetetlen legyen.

  • Tikakukac

    titán

    válasz HSM #119488 üzenetére

    Azt nem tudod, mennyiért vettem... ;] Nem listaáron, ezt nyugodtan mondhatom. De szoktak lenni akciók, amikor azért korrekt áron megcsíphető akár az új is boltból, persze nem itthon.

    Ez odáig vezet, hogy a cég adta, ingyen volt, úgy meg már mindegy. Nem ez a szint :N

    Én ennyire nem látom rossznak.

    Ennek egyfelől örülök, mert boldog vagy vele, másfelől szomorú vagyok, mert nekem ez volt a másik tipp, hogy az 5420-at cseréljem, mert ennek a trackpadje gatya és sajnos van amikor az egér nem option.

    Egyébként a közelmúltban bennem ott tört el valami, amikor olvastam, hogy az AMD-s T14 Gen3-ból kiszedték az S3 sleep-et. :Y S3 sleep nélküli üzleti gép, na ez a kemény, nem a piskóta kasztni.... :W

    Höhö, az öreg sleep statek. Azok is milyen királyul lettek összehozva.

    Sajnos ezt nem így tapasztalom. Konzumer gépnél simán belefutni olyan dolgokba is, hogy a fejed fogod, komolyabb terhelésre a visító hűtés+throttling sem ritka, a használhatatlan billentyűzet alap, stb...

    Technikailag ugyanaz. Nem az van, hogy 10mm-es Thinkpadok vannak és 3cm vastag konzumerek. Nincs ebben semmi diffi, a vékonyságot és a sebességet és a portokat mindet a beszállítók pakolják le, a kasztni és az integrálás az, amihez kell a gyártó. És erről beszélek, hogy ha itt sincs diffi, mire is fizetsz annyit?
    Ettől függetlenül, én annak megítélését, hogy mennyire jó egy gépet használni összességében tudom csak megtenni, és ha a technológiai fejlődés többet hozott, mint a silányítás elvitt, akkor a mérleg csak pozitív lesz, mégha keserédes is.

    2 mérleged van. Az egyiken mindenképpen nyerni fogsz. Mindenképp. Gyorsabb, kevesebbet fogyasztó, kisebb helyre rakható hardvert kapsz. Mindenhol. A második mérlegen van az, amitől az egyik vas az MM-ban lesz kirakva 40 másikkal vagy irodában fogják használni napi szinten 8-10 órát. Ez 2 külön dolog :B

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • grabber

    addikt

    válasz Tikakukac #119480 üzenetére

    Értsd meg a Lenovo tök jól gyátja a laptopokat. Annyira vesz vissza a minőségből,hogy a Thinkpad használók sem fordulnak még el tőlük.
    Szóval tökéletesen számoltak és jól terveztek :U

  • sutszi

    veterán

    válasz zsolti75 #119487 üzenetére

    Mindenképp! Jön majd jó és rossz egyaránt. Alapvetően lassan költözök át, rengeteg a meló és csak kis időszeleteket tudtam a költözésre fordítani. De jövő héten szerdától már a T16-ot használom élesben. Utána tudok érdemi tapasztalatról beszámolni... :R

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • sutszi

    veterán

    válasz Tikakukac #119489 üzenetére

    A jó öreg Google ütőkártya ami nem is annyira Google...inkább az internet úgy globál. Szerencsére már nem kell 1-2 ember véleményére hagyatkozni és ugyanarról legalább 4-6 nagyobb review biztosan van. Videóval, leírással...stb...

    Az a szomorú, hogy te még mindig a múltban élsz. Én is elmorzsoltam 1-2 könnycseppet a T420 után... de van aki meg A T60 meg T43 után tette ugyanezt. Kezded érezni mi itt az analógia? Én is, és még sokan mások tovább lépnek. Hiába jössz azzal, hogy 'régen minden jobb vót!' ... hát nem...nem volt. Akkor is megvolt minden gépnek a maga baja, csak a nosztalgia elmossa...
    Felőlem felteheted a T60 sorodat akárhová, de az valóság kedves 'Alice' hogy csodaország nem létezik...és a jelen és jövő feladatait a múlt gépeivel nem tudod megoldani. Mert nem adhatok az embereimnek T60-at, meg T420-at mondván, hogy ez bezzeg nem csavarodik... de legalább dög lassú és 10x annyi ideig tart egy projektet buildelni... hogy mást ne mondjak.
    Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy álljunk és vakarózzunk a régi gépek fölött, és siránkozzunk, hogy jaj ez milyen nagy meg vastag... ezt tedd más célszerszám fölött. ;]

    Ez még mindig egy kib.szott igásló, egy munkaeszköz... Használjuk működik... 7éve az én javaslatomra kerültek be a cégbe a Thinkpadek és azóta is ilyen gépeket használunk cserélve a különböző sorozatokat. Alacsony a hibaráta... Még senki nem panaszkodott. Igaz nem több ezres a géppark, de statiszikai alapon belátható, hogy ez nem is érdekes mert nagyobb gépszámból nagyobb eséllyel tudsz felmutatni hibát... Viszont ez még mindig elenyésző másokhoz képest...
    Tudod mi a legjobb indikátor? A management... mert ha nem jó a munkaeszköz, akkor panaszkodnak az emberek, nincs hatékonyság, sok a meghibásodás...nincs haladás. Annak nem örül a management... Nálunk viszont egy szisszenés sincs, hogy valamivel probléma lenne.

    Tudod mi az igazán felróható hiba?! Az ami végig söpör egy teljes generáción... Mint anno a T61 Nvidia GPU-s elmelegedés... Na azzal tényleg ráültél az aknára... (Ugye milyen jó, hogy abban még volt anyag? ;] ) Random hullottak mint a legyek... Tessék, lehet nézegetni azt is az asztalon...csak fekete képernyőn kívül semmit nem tud produkálni...

    Az objektivitásról meg annyit, hogy #119442 -ben gyakorlatilag azt írod nincs olyan Thinkpad ami ennek megfelelne...miközben van... csak neked van ez a nagy és kemény becsípődésed, de egyre inkább úgy érzem rossz boltban vásárolsz.. ;]

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • sutszi

    veterán

    válasz Reggie0 #119490 üzenetére

    Régen még adtam a véleményére...csak fixen X éve az a narratívája, hogy nincs értelmes Thinkpad... valahogy már nem hiteles... miközben ellentétes a saját tapasztalás.
    Ezen kívül az, hogy valamikor szervizes volt és voltak tapasztalatai az akkori gépekkel közel sem jelenti azt, hogy minden évjárat minden típusát személyesen hosszú távon hasnzálta...vagy legalább gondozta mint gépparkot a cégben... meg az sem biztos, hogy most is ezt csinálja.
    Pl mennyit használta a T14 Gen2-t??
    Nem tudom feltűnt-e de Tikakukac tipikusan az a figura aki "sokat beszél de keveset mond" és eközben is nonstop ködszurkálás van...
    Szinte soha nem ír konkrétumokat...általában elnagyoltan ír... mint ahogy fentebb is...

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

  • HSM

    félisten

    válasz Tikakukac #119491 üzenetére

    "a cég adta, ingyen volt"
    Az, hogy akciósan/használtan mennyibe kerül/került egészen más dolog, mint amit más fizet ki.

    "Höhö, az öreg sleep statek"
    De S3-ban legalább tényleg aludni megy, és nem szórakozik azzal, hogy néha önkényesen fel-felébred, mint a "modernebb" megoldások, amikre szvsz semmi szükség, sőt, számomra kifejezetten káros. Nem azért szoktam egy gépet altatni, hogy ő közben olyan háttérfolyamatokat futtasson, ami neki/szerinte fontos.

    "...mire is fizetsz annyit?"
    Pontosan leírtam az előbb, mik azok a másoknak megugorhatatlan akadályok, amiket elvárnék.

    "2 mérleged van"
    Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez, itt is ugyanazt tudom mondani, hogy a konzumer gép nem fogja tudni a fentebb már felsorolt elvárásaim. Így nem alternatíva, nemhogy elégedett nem lennék vele... :DDD Tudom, hogy nem tudja, mert magam is körbenéztem, mielőtt megvettem volna az első T14-esem. Voltak igen vicces ajánlatok, egyik kedvencem a dísznek odarakott, szó szerint kb. semmit nem tudó USB-C... :DDD

    #119492 grabber : Ebben a témában szerintem azon érdemes elgondolkozni, hogy míg amikor a T410-420-at vettem, még voltak számomra komolyan vehető alternatívák. Mostanság már nem találtam. Tulajdonképpen még örülhettem, hogy legalább ez még úgy nagyjából tudja az alap-elvárásaim nagyját. :(

  • FoxiestFox

    félisten

    Na akkor van egy érdekes problémám régi géppel, hátha van itt valaki a régi userek közül read only módban, aki tud segíteni.

    A31p.
    Ugye, két Ultrabay a gép két oldalán.
    Úgy hozta a szükség, hogy két Floppy meghajtót használnék benne egyidejűleg, viszont akármit csinálok, egyszerre csak egyet kezel.

    A meghajtók egyedileg tesztelve vannak, ha megcserélem őket, akkor is csak az egyik oldali megy.
    Az Ultrabay jó a gépen, DVD meghajtóval, HDD Caddyvel, egy FDD-vel mindkettő működik.
    BIOS-ban nem találtam megoldást, OS alatt mindenképp csak egy FDD jön fel.
    Rádugtam egy USB Floppy meghajtót, az feljött B meghajtónak a benne lévő egyik mellé, úgyhogy az OS részéről nem gond a több FDD. Így viszont keci kényelmetlen amit csinálnék vele és több tucat Floppy van előttem másolni /archiválni /címkézni. :DDD

    Ötlet?
    Esetleg akinek van dupla Ultrabayes A sorozata, próbálja már ki plz két Floppy meghajtóval.

    [ Szerkesztve ]

  • azbest

    félisten

    hmm úgy látom google is kb csak x1 carbon gen10-et hoz fel még rugged-ként, meg MIL-STD-810G* teszteltnek. Persze *= gari nem vonatkozik arra, hogy dobáljuk vagy leöntjük, ahogy régen sem vonatkozott arra, hogy ráállunk vagy elütjök :) Ja meg a magnézium és műanyag közt is ment anno a vita.
    Ezen a listán sem tűnik ránézésre egyik sem masszívnak [link]

    De arra is emlékszem, hogy 10 évvel ezelőtt is hasonló panaszkodás volt a régi szép idők emlékét emlegetve. Azóta pedig már az is szinte extra, hogy bármit lehet még bővíteni vagy cserélni egy gépben, nem pedig forrasztott minden. Fogyasztói társadalom - használod, megsérül, garis csere vagy selejtezés. Max mi túl csórók vagyunk ehhez (magán és céges szinten is). Az anyagok pedig "környezetbarát" kamuzás alapján lebomlanak és hullik szét szinte minden.

    Pár hónapja én is meséltem, hogy a kínálatot és az árakat, na meg a szívásokat látva egy akkor jó árú 12th gen asust vettem, mert 2-4x áron hasonló új thinkpadre nem voltam hajlandó kiadni. A használt szériából pedig nem éreztem az előrelépést a felbővített t430-hoz képest. És akkor még a használt árak is el voltak szállva. Úgyhogy most nekem is neoprém tokban utazik a táskában a gép :D Ja meg eléggé utolsó helyen van az ország gép szériák beérkezésében is, sokszor alig van választék normálisabb gépből.

    Majd ~3 év múlva kiderül, hogy kihúzza-e addig ez. Az akkori laptopokban lesz-e érdemi teljesítmény előrelépés. Ha nem lesz nagy, akkor 3 éves használt üzleti szériából esetleg lehet valami mellé / helyette. 9 hónapja a 12th gen intel túl nagy csábítás volt ahhoz, hogy régebbi gépet vegyek hasonló áron. Amd vonalon meg nem értek ide az újabb modellek, thunderbolt/usb4 -et jövőállóság szempontjából fontosnak ítéltem számomra.

    2013-2020 szerintem elég különleges időszak volt. Nem annyira volt látványos, robbanásszerű teljesítménynövekedés és közben aktívan támogatott volt például a t430 végig (az egy évvel fiatalabb t420 -ra már 2015-ben sem volt pl win10-re támogatás).
    Előtte a T61 is jó gépnek számított még 3 éves korában, azt is simán használtam munkára vagy 6 éves koráig. Meg persze muka függő ez.

    Ja meg az milyen már, hogy a thinkpadeknél egy ideje nem alap a helyszini garis szervizelés...

    [ Szerkesztve ]

  • Tikakukac

    titán

    válasz sutszi #119494 üzenetére

    A jó öreg Google ütőkártya ami nem is annyira Google...inkább az internet úgy globál. Szerencsére már nem kell 1-2 ember véleményére hagyatkozni és ugyanarról legalább 4-6 nagyobb review biztosan van. Videóval, leírással...stb...

    Király, linket tudsz esetleg arra amiről beszélünk. Köszönöm fáradozásaid :R

    Az a szomorú, hogy te még mindig a múltban élsz. Én is elmorzsoltam 1-2 könnycseppet a T420 után... de van aki meg A T60 meg T43 után tette ugyanezt. Kezded érezni mi itt az analógia? Én is, és még sokan mások tovább lépnek. Hiába jössz azzal, hogy 'régen minden jobb vót!' ... hát nem...nem volt. Akkor is megvolt minden gépnek a maga baja, csak a nosztalgia elmossa...
    Felőlem felteheted a T60 sorodat akárhová, de az valóság kedves 'Alice' hogy csodaország nem létezik...és a jelen és jövő feladatait a múlt gépeivel nem tudod megoldani. Mert nem adhatok az embereimnek T60-at, meg T420-at mondván, hogy ez bezzeg nem csavarodik... de legalább dög lassú és 10x annyi ideig tart egy projektet buildelni... hogy mást ne mondjak.

    A szomorú az, hogy nem tovább lépsz. Megint keveritek a szezont és a fazont. Nem 4 kilós gépekre vágyom 1 magos procival. Korrekt, minőségi, a business classhoz méltó építésű és beviteli eszközökkel renedelkező, supporttal meglocsolt vasakat szeretnék.
    Ez nagy elvárás itt? Ez sok? Az a továbblépés, hogy veszel egy random Asus felsőkategóriát konzumerből és gagyára veri építési minőségben az elvben etalon szériákat? Okay.

    Egyszerűen nem lehet megtenni, hogy álljunk és vakarózzunk a régi gépek fölött, és siránkozzunk, hogy jaj ez milyen nagy meg vastag... ezt tedd más célszerszám fölött. ;]
    Ez még mindig egy kib.szott igásló, egy munkaeszköz... Használjuk működik... 7éve az én javaslatomra kerültek be a cégbe a Thinkpadek és azóta is ilyen gépeket használunk cserélve a különböző sorozatokat. Alacsony a hibaráta... Még senki nem panaszkodott. Igaz nem több ezres a géppark, de statiszikai alapon belátható, hogy ez nem is érdekes mert nagyobb gépszámból nagyobb eséllyel tudsz felmutatni hibát... Viszont ez még mindig elenyésző másokhoz képest...

    A mások alatt azt értük, ahol mondjuk behúztak egy T570-es flottát és kuka az egész? Csak, hogy érezzük a törődést.

    Tudod mi a legjobb indikátor? A management... mert ha nem jó a munkaeszköz, akkor panaszkodnak az emberek, nincs hatékonyság, sok a meghibásodás...nincs haladás. Annak nem örül a management... Nálunk viszont egy szisszenés sincs, hogy valamivel probléma lenne.

    Úgy mint nálunk. Nincs semmi gond. Mármint ott, ahol a gondot kezelik ott nincs. Egyébként van, de shit, ki beszélget a dolgozókkal vagy olvassa el amiket beküldenek :))

    Tudod mi az igazán felróható hiba?! Az ami végig söpör egy teljes generáción... Mint anno a T61 Nvidia GPU-s elmelegedés... Na azzal tényleg ráültél az aknára... (Ugye milyen jó, hogy abban még volt anyag? ;] ) Random hullottak mint a legyek... Tessék, lehet nézegetni azt is az asztalon...csak fekete képernyőn kívül semmit nem tud produkálni...

    Fentebb írtam, T570. És akkor emelem a tétet, kijelzők sorban bevert palmrestekkel, gombokkal hulló billzetek, idióta firmware, nem működő management progik, okádás touchpad, alapvető portok elhagyása jeeeeep. Na ezeket rakd a fejlődés oszlopba és add el pénzért.

    Az objektivitásról meg annyit, hogy #119442 -ben gyakorlatilag azt írod nincs olyan Thinkpad ami ennek megfelelne...miközben van... csak neked van ez a nagy és kemény becsípődésed, de egyre inkább úgy érzem rossz boltban vásárolsz.. ;]

    Melyik az a gép? Tényleg érdekel. 1 olyan van, igazándiból 2, de itt egy refresh az egész, ami pontokba szedve ok. Cserébe olyan, mint a szeletelt párizsi. Akkor ez az ajánlat?

    Engedd meg, hogy akkor az indirekt megszólítást is feloldjam:

    Régen még adtam a véleményére...csak fixen X éve az a narratívája, hogy nincs értelmes Thinkpad... valahogy már nem hiteles... miközben ellentétes a saját tapasztalás.

    Számodra azért nem vagyok hiteles, mert leadtad a szintet az elvárásaidból és belesimultán a középbe, akinek meg ehhez nincs kedve az x és y és z.

    Ezen kívül az, hogy valamikor szervizes volt és voltak tapasztalatai az akkori gépekkel közel sem jelenti azt, hogy minden évjárat minden típusát személyesen hosszú távon hasnzálta...vagy legalább gondozta mint gépparkot a cégben... meg az sem biztos, hogy most is ezt csinálja.

    Hahj. Igen, minden gépet naponta kell 10 órát nyomkodni azért, hogy 10 eladásból 8-nál ha ugyanaz a hiba, akkor ki merjem jelenteni, hogy ez gond.
    És de, most is ezt csinálom, hála Istennek már más keretek között.

    Pl mennyit használta a T14 Gen2-t??

    Mennyit kell használnod egy gépet azért, hogy mérlegre rakva megtudd a tömegét? Nem sokkal több idő kell ahhoz is, hogy felemelj egymás mellett 2-t és megnézd mekkora távolság lesz az asztal és az emelési pont között, mielőtt az átellenes sarok szintén elemelkedik. Ez nem atomreaktor építés, nem szubjektív dolog, ez egy mérhető, számokba önthető, valós tesztekben is alkalmazott procedúra.
    Miért kell ehhez nekem megvennem és hónapokat használnom bármit is?

    Nem tudom feltűnt-e de Tikakukac tipikusan az a figura aki "sokat beszél de keveset mond" és eközben is nonstop ködszurkálás van...
    Szinte soha nem ír konkrétumokat...általában elnagyoltan ír... mint ahogy fentebb is...

    Elég konkrét voltam, továbbra is: hely, idő, írjátok meg milyen gépeket hozzak és tolómérő rulez. Ha nincs igazam minimum 200k értékben kapsz ThinkPadokat. Ha igazam van, akkor jöhet a W701DS. Deal? :B

    HSM:

    Az, hogy akciósan/használtan mennyibe kerül/került egészen más dolog, mint amit más fizet ki.

    Pedig sajnos ugyanaz, én most annyiért vettem egy vasat amennyiért te soha nem fogsz ilyet, az tuti. Akkor most az én áram lesz a mérvadó? Nem ;)

    De S3-ban legalább tényleg aludni megy, és nem szórakozik azzal, hogy néha önkényesen fel-felébred, mint a "modernebb" megoldások, amikre szvsz semmi szükség, sőt, számomra kifejezetten káros. Nem azért szoktam egy gépet altatni, hogy ő közben olyan háttérfolyamatokat futtasson, ami neki/szerinte fontos.

    Biznisz klááááász. Azon pörgünk, hogy a géped elalszik-e vagy felkel-e.

    Pontosan leírtam az előbb, mik azok a másoknak megugorhatatlan akadályok, amiket elvárnék.

    Amiknek a jó része hektikusan létezik/működik, de cserébe legalább külsőleg már Pavilionod van :B

    Ha mindenáron ragaszkodsz ehhez, itt is ugyanazt tudom mondani, hogy a konzumer gép nem fogja tudni a fentebb már felsorolt elvárásaim. Így nem alternatíva, nemhogy elégedett nem lennék vele... :DDD Tudom, hogy nem tudja, mert magam is körbenéztem, mielőtt megvettem volna az első T14-esem. Voltak igen vicces ajánlatok, egyik kedvencem a dísznek odarakott, szó szerint kb. semmit nem tudó USB-C... :DDD

    Ha nem akarod megérteni, ne tedd. Amúgy szerintem pontosan tudod miről beszélek és nem arról, hogy konzumert kéne venned, mert azokból nyilván kihagynak olyan opciókat amikre neked szükséged lenne. A probléma forrása, hogy igazándiból lassan szoftveres fojtásokat kivéve van egy konzumered méregdrágán. Ez a problem :B

    [ Szerkesztve ]

    A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

  • donjohnson

    addikt

    válasz FoxiestFox #119497 üzenetére

    nincs rajta valami primary, secondary kapcsoló? :DDD
    bios legfrissebb? [link]
    ha menet közben dugod be a másodikat, akkor elromlik tőle a gép?
    esetleg szerezz egy másik típust (ha voltak különbözőek, ibm, sony stb.), hátha ütközik a két ugyanolyan típus és mindig csak az elsőt akarja kezelni az ugyanolyan típusazonosító miatt.

    [ Szerkesztve ]

    ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

Új hozzászólás Aktív témák