Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    Hali!

    Az elmúlt években már többször próbálkoztam laptopcserével, de jó ajánlat, megfelelő modell megtalálása híján mindig kudarc lett a vége.

    Így 2023-ban nekiugrok ismét, hátha.
    Ami miatt specifikusan ide írok, hogy a Dell, HP gépek kiestek. A Dell 7-es sorozaton nincs LAN csatlakozó, a HP Elitebook 8xx vonalon pedig láttam furcsa problémákat. A DELL topikba bepróbálkozok még, a mostani gép miatt jó lenne, de a LAN csati hiánya számomra majd' kizáró tényező.

    Jelenleg egy Latitude 5490 elégedett gazdája vagyok, erről lépnék tovább. A váltás oka, hogy a billentyűzettel nem sikerült megbarátkozni, plusz a venti elég zajos az ízlésemnek (ki van tisztítva, a zajongás a gép sajátja).

    Keresgélésem alapján hamar leszűkült a lista a Lenovo ThinkPad T14 G2--G3 modellekre. Az S-ekben nincs LAN és nem követelmény a papírvékony gép.
    Amire használnám:
    - Hordozás asztaltól asztalig, laptop hátizsákban. Az ölben használásról az alulról szellőzés miatt már lemondtam, HP Elitebook 8470P-n anno imádtam, de újabb vasakon nem látok erre lehetőséget. A hordozás tömegközlekedésen, heti több alkalommal.
    - DevOps, SysAdmin, távoli hálózatkezelési feladatok. Alapvetően 8--16 GB RAM, 256--512 GB NVMe már elég, mert amennyit fejlesztek, azt főképp szerveren teszem, VsCode-dal remote bővítménnyel, így a helyi kiugró teljesítmény nem fontos.
    - Számít a jó billentyűzet, bár ez szubjektív, kinek mi jó. sokat gépelek. Touchpad minősége sokadlagos.
    - Akkuidőben nem kell sokat bírjon, 2--3 órán belül igyekszem konnektort találni, ez a 2--3 órás akkuidő is ritka.

    Ami kérdés lenne konkrétan
    - A leírtak alapján kinek mi a véleménye, tapasztalata a gépről? Mennyire ajánlott?
    - Milyen a hűtése, mennyire zajos? Elsősorban Intel vonal, de a Ryzen-re is nyitott vagyok. Nem volt még AMD-s gépem.
    - Milyen a support-ja hardveresen és szoftveresen? Windows fronton egyelőre Win10-et használok. HW front pedig azért lenne érdekes, mert nem tudom szerelni a laptopokat, viszont az éves tisztítás fontos a gépnek és nekem. A DELL-nél etéren eddigi tapasztalatom alapján rendesek. Nem gyártói szerviznek nem adnám oda a gyártói garis gépemet, mert ha valami félremegy, úgy is én szívok rövid távon, peches esetben hosszún is. :D

    Összességében érdekelne, mire érdemes figyelni ennél a gépnél, mi az ami miatt kerülendő (ha van ilyen), mi az amiben a legjobb.

    Köszi előre is!

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák