Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz KillerKollar #10003 üzenetére

    Nem is az, hogy kötelező a víz, de ha már futja egy 13900K(F) procira valakinek akkor legalább egy értelmes AIO-ra is legyen.
    Ez a tipikus banán és a majom esete.

    Ettől persze el lehet lenni egy léghűtéssel amennyiben nincs nagy terhelés a procin, de így pl nehéz kitesztelni a stabilitást is, mert játékok alatt nem fog akkora terhelést kapni mint egyéb más progi esetén ami lehet nem csak részterhelésen fog futni mint a játékok.
    Szóval tényleg kompromisszumos a dolog. Plusz aki ilyen procit vesz, azok többsége nem alapon fogja használni, hanem ki akarja aknázni a benne lévő teljesítményt, húzva meg már tényleg kevés lesz a felső kategóriás léghűtés is, pláne ha zárványos, vagy fos kukapos darabot fog ki, és akkor még az is beleszólhat, ha egy extrém szar darabot fog ki (SP 90-95 környéke) mert ott meg hamar véget fog érni az OC.

    Legjobb példa haver esete a 12700K-val, akinek szintén D15 van rajta. (még pár napig, mert megy helyette egy LF II 360)
    Ő csak játszik a gépen, 3080 van a proci mellet. 1.5 évig ment nála a WOW, New World, Tarkov, egyik alatt se volt semmi gond, aztán úgy adódott, hogy most az új Apex season miatt mentünk (volna) pár kört, azt kékhalálozott meg kidobálta asztalra instant a játék.
    Emelnie kellett 2 lépcsőnyit a feszen, hogy stabil legyen.

    Ilyen téren az Apex tényleg jó stabilitás teszt, már a 9700K-m esetén minimális tesztelés kellett egyéb progikkal (CB23, Aida, stb) mert ha az Apex stabil volt, akkor 99%-ban minden más is az volt.

    Azt hiszem, anno még Scom is használta gyorstesztre az Apexet, szóval szerintem meg fogja erősíteni amit most leírtam.

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák