Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Kapszula ügyben, tapasztalat és ismerősök alapján én a nespresso vonalat tartom a legjobbnak ár érték arányban. 70 forintért már jó kávét lehet inni.
A két három éve történt Tchibo elárazás miatt van egy Tchibo gépem is, de iszonyat drága bele a cucc, ritkán előveszem, amikor olyanom van. Kávéház után nekem eddig az adta a legjobb kávét. Columbia presszó kapszula.Házi presszógép, örlő, cibet kávé, 3 napos desztillált babakönny vonalat nem próbáltam. De nyilván az adja a legjobbat. Erre viszont nincs időm reggel.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
dugesz77
őstag
válasz peestike #461 üzenetére
Az automata a rosszból persze rosszat főz nincs mese. Szegény piros segafredo micsoda nívója volt a 90-es években (biztos változtattak is rajta) jelenleg ihatatlan sár ízű förmedvény , bravost csak munkahelyen kóstolva ugyan az. Aldis Lidl olcsóbb 2000 Forint körüli cuccai sem jók talán a Bellarom gold iható. Olcsóbbaknál nálam az Auchan 100% arabika kezdi el megütni az napi szinten ihatót. Leginkább kisebb pörkölőktől veszem a kávét bele. AVX gold-al (MM szoktam venni)betyár jó olyan crema van,hogy simán megáll rajta a kocka cukor a Brasil Santos is nagyon jó. Pellini Espresso is jó de például a kotyogósban jól szereplő Tchibo Espresso Sicilia már nem az igazi ahogy az összes onmia sem. Megérdemlik ezek a gépek (pláne a használójuk) a kicsit jobb kávékat 3000-5000 forint/kilós áron tényleg sok mindent meg lehet kóstolni .
-
-
őstag
válasz peestike #709 üzenetére
Az a helyes módja, ha hosszú kávét szeretnél. Nem hosszan nyomod át a kávén a vizet, ahogy általában gondolják az emberek, hanem csinálsz egy presszót és felöntöd vízzel. Nincs ebben semmi megvetni való. Van aki a hosszú kávén jobban érzi a kávé ízét. Ha cukrot, vagy tejet tett volna bele, az már más a kávéimádók szerint.
-
MODERÁTOR
válasz peestike #781 üzenetére
Starbucks kávéval próbáltam. Nagyobb szemcsemérettel jó.
Kezdő kávésként még egy kérdés, akkor nincs egységes szemcse méret ha jól értem hanem kávéfőzője válogatja?
Köszi a válaszokat!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
válasz peestike #788 üzenetére
Igen, ledaráltam és olajos volt, "ragadt". Szintén medium roast kávém van itthon.
Akkor összeségében amíg nem lesz egy normális főzőm szinte mind1 a kávé darlátsága. (Addig lehet tolom a french press-t )
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
senior tag
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz peestike #996 üzenetére
A Sicilia Style jobban szeretem a Tchibo-tól most az is 2999/ kiló az Auchanban. Azért kár ,hogy nem tanulják el a többek a tekerős nyitót tőlük (még jó ,hogy lehet nyomtatni belőle sima zacsira is)
Az omniák nagyon kutyák lettek egyedül a Barista vonal fogyasztható számomra mostanában.[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz peestike #998 üzenetére
Hát mondjuk úgy ,hogy az Omniánál ez a csúcs. Amúgy egy jó közepes szint nálam. Nagyüzemi kávéból a Tchibo Sicilia / Barista Espresso , Omniából meg a piros Barista illetve a Lavazza Oro veszem. Ezek reggeli keléshez /tejeskávénak számomra megfelelőek automata gépből.
De egyik sem ér fel a kis üzemi kávékhoz , mert azokat az ízeket sohasem fogják tudni. Ott vannak a AVX, Kapucziner, kávék azokból is van elé sok féle érdemes végigkóstolni mondjuk negyed kilósból és amelyik tetszik abból vásárolni. De nem ördögtől való a szemes kávék keverése sem én most a Beanies dupla csokisat keverem Tchibo Sicilia-val brutál jó csokis ízt ad mondjuk én az olaszos vonalat kedvelem a lényeg ne legyen savas . -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen