Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz hoffman_ #15738 üzenetére

    Korrekt leírást kaptunk, kicsit bennfentesebbtől.
    Dehogy vagyok bennfentesebb (a kar is stimmel), csak már tucatnyi alkalommal jártam arra.

    Más kérdés, hogy szerintem a 8 hónapos babával nem a Margit-híd a legidálisabb sétahely.
    A Margit híd tényleg nem ideális sétára, de az a zebra azért van ott, hogy a villamosról leszállva be tudjál menni a Margit-szigetre. És megnyugtatlak, a gyerekek 8 hónapos és 1 napos korukban még bőven nem ugranak ki végleg a babakocsiból :N Fáradt 2-5 éves kisgyereket nem olyan könnyű ám a lépcsőn sem felimádkozni, sem kézben tartva felcipelni. Oda kellett az a zebra. Elsőre én is azt mondtam, hogy hülyeség, aztán olvastam pár érvet, és beláttam, hogy az első gondolatom volt a hülyeség, nem a zebra+jelzőlámpa ott.

    Viszont ki lehetett volna alakítani lépcső nélküli(spirál) le/feljárót. Igaz, többet kell sétálni, mint a zebrán átnyargalni, de nincs se lépcsőzés, se lámpa.
    Igen, az Árpád hídnál így van, csak a Margit hídon nem lett volna elég hely ahhoz, hogy ne egy meredek rámpa legyen. A híd közepén a két járdasziget már így is rövid és keskeny, gondolj bele, hogy egy ésszerű lejtés mellett milyen hosszúnak kellene lennie mindkettőnek, hogy levigyen az úttest szintje alá.

    zsolt19900: ha főleg aszfalton és földúton mész, akkor nehogy 2.35-ös külsőket vegyél, mert iszonyatosan megnehezíti a haladást mintától függetlenül ilyen helyen. Nehéz, köves terepen jól jön egy alacsonyabb nyomáson dolgozó szélesebb külső (2.10-2.25), de 2.30-2.40 környéki szélességgel DH-zni szoktak, mert ott kell a nagy felület és tapadás, cserébe a gördülési ellenállás nem fáj.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák