Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz raczger #30045 üzenetére

    Rosszul indult, közben jónak tűnt, de rossz lett a vége.

    A pulzusmérő az elejétől kezdve hülyeséget mutatott (valószínűleg az elem merül le benne), így arra nem adhattam az optimális tempó belövésekor, végig a meredekséghez próbáltam meg a HHH-en összeszedett emlékeim alapján a sebességet megválasztani.

    Még a Pap-rétre történő aszfaltos mászásnál a nagy kerülgetésben keskenynek bizonyult az úttest, és egy engem előzni próbáló bringás a szarvával a fékkaromba akadva lehúzott az útról az árokba, ahol alkaron és csalánon landoltam. Innentől kezdve még gyorsabban mentem az első frissítőpontig, mert annyira égett mindkét karom. A frissítés során több víz landolt a kezemen, mint bennem :)

    Egy múlt hétről eredő, eléggé makacs húzódással a karomban mentem, így próbáltam a lejtőket a lehető legóvatosabban bevenni, időben kerül, amibe kerül. Az első nagyobb lejtős szakaszon is sokan elmentek mellettem emiatt, akik közül sokat visszaelőztem mászáskor. Már túl voltam a második frissítőponton is, amikor egy meredek lejtőnél elcsúsztam, és eközben megrándult a karom (U keresztmetszetű útszakasz, jobb oldalt egyetlen keréknyomnyi járható rész, a maradék kő és avar, elvileg itt: N47 47.151 E18 59.766). Felálltam, hogy letolom a bringát, erre két lépés után az avaron ismét elcsúsztam, és a bringa még nagyobbat rántott a karomon. Onnantól tudtam, hogy vége, a kormányt jobb kézzel csak és kizárólag kinyújtva bírtam fogni éles fájdalom nélkül. Bár hosszú pihenőket tartva próbálkoztam, de a 15:58 alatt teljesített 670 méteres szakasz (21 méter lejtő, 31 méter emelkedő) magáért beszél ... Sík terep, enyhe lejtő, enyhe emelkedő ment, meredek emelkedő nem (feltekerni nem bírtam, mert nem tudtam ráhajolni a kormányra, feltolni nem bírtam, mert nem volt erő a kezemben a bringa tolásához), meredek lejtő szintén nem ment hasonló okokból. A bobpálya mellett még megpróbáltam felmenni, de a felénél be kellett látnom, hogy ennyi, és mindössze ~30 méternyi hátralévő szinttel aszfalton visszagurultam :( Tracklog és eredménylistában ismerős mezek keresése alapján valószínűleg egy 2 órán belüli rövidtávot dobtam el, amilyen időről álmodni nem mertem volna előzetesen.

    A meleg brutális volt, szerencsére nekem veled ellentétben pár rövid szakasztól eltekintve csak árnyékos mászás volt. Tracklog alapján a rajtnál 37 fok volt, az erdőben 32-34 fok volt (bár néhány helyen "csak" 30 fok), majd ez a második nagyobb mászásnál 36 fokra nőtt a fák között haladva (ismétlem: árnyékban volt ennyi), végül a 11 főút mellett 38-40 fokig emelkedett.

    Kicsit több infó alapján úgy tűnik, hogy ez a nap a Duna Maratonon nagyon nem a PH-soké volt.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák