Új hozzászólás Aktív témák

  • PeppErKorN

    tag

    válasz Elena #1644 üzenetére

    Engedd meg, kérlek, hogy én válaszoljak!
    Ezeknek a rakétasilóknak az elsődleges rendeltetése nem a rejtés, hanem a védelem volt. Ki kellett (volna) bírniuk az ellenség nukleáris csapását, úgy, hogy a rendszer hadrafoghatósága ennek következtében ne csökkenjen. Vagyis alkalmasnak kellett lenniük rakéta indításra a csapást követően.
    Korunkban – ahogyan Te is megfogalmaztad – lehetetlen bármi ilyet elrejteni a mesterséges holdak felderítő eszközei elől. Korábban is léteztek ilyen eszközök, de 2-3 évtizeddel ezelőtt sem a mennyiségük, sem a minőségük nem érte el a mai szintet. Viszont egy ekkora szabású építkezést akkor is felfedeztek volna, ha történetesen csak havonta 1 alkalommal haladnak el az adott terület fölött. Akárhová is építsék azokat. Ezért nem lehetett elsődleges szempont az építkezés, illetve a létesítmény rejtése. Azt inkább mobil telepítésű eszközökkel lehet célszerűen végrehajtani.
    Ilyenformán nem látom értelmét annak, hogy a szükséges-elégséges feltételt jelentősen túlhaladó, nagyságrenddel nagyobb költségességű építkezésbe fogtak volna. Ugyanis az „orosz” nem volt „hülye”.

    [ Szerkesztve ]

    --K--N--R--

Új hozzászólás Aktív témák